Gemeente Oldenzaal


Zesde fitheidstest voor ruim 1500 inwoners van Oldenzaal

gepubliceerd op : 10-10-2008

De gemeente Oldenzaal organiseert in samenwerking met de Sportraad Overijssel op zaterdag 8 november 2008 een zesde fitheidstest. Dit keer zijn ruim 1500 Oldenzalers van 45 jaar en ouder uit De Essen en het noordwestelijk gedeelte tussen de binnenstad en de rondweg uitgenodigd.

In totaal organiseert de gemeente acht fitheidstesten. De `Fitscan 45+, bewegen dus!' wordt gehouden in de kantine van Twents Carmel College, locatie Potskampstraat en duurt een uur. Deelname is gratis.

Deskundigen meten onder andere de bloeddruk, cholesterol, glucose, lengte en gewicht en testen de lenigheid, de (knijp)kracht en het uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt er gekeken naar de leefstijl. De test geeft mensen inzicht in hun fitheid en kan hen indien nodig stimuleren tot een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl.

Het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Slechte leefgewoontes als lichamelijke inactiviteit, overgewicht, ongezonde voeding en roken zijn natuurlijk in de eerste plaats de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de burger zelf, maar voorkomen is beter dan genezen. Het gaat er om dat mensen zich bewust worden van het belang van een gezonde en actieve leefstijl, waar de gemeente met de `Fitscan 45+, bewegen dus!' een bijdrage aan wil leveren.

Beweegaanbod Oldenzaalse sportaanbieders
Oldenzaal heeft volop mogelijkheden om een actieve leefstijl aan te nemen, maar soms ontbreekt nét dat ene zetje om echt over te stappen op een gezonde en actieve leefstijl. Naast de fitheidstest wordt daarom de mogelijkheid geboden om daadwerkelijk (meer) te gaan bewegen. Diverse Oldenzaalse sportaanbieders hebben een kennismakingsaanbod (enkele gratis lessen) samengesteld. Sportaanbieders die nog niet van deze mogelijkheid gebruik maken, kunnen contact opnemen met de gemeente. Deelnemers kunnen na afloop van de test meer informatie over alle bewegingsmogelijkheden krijgen bij de sport- en beweegstand(s). Daarnaast zijn medewerkers van Carint aanwezig om informatie te verstrekken over (gezonde) voeding.

Voor de zevende en achtste fitheidstest worden de bewoners van de Graven Es en de Essen tezijnertijd uitgenodigd. Meer informatie over de `Fitscan 45+, bewegen dus!' is te vinden op
www.oldenzaal.nl/fitheidstest.

Zie ook de bijbehorende flyer.