Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Open dag rioolwaterzuiveringsinstallaties Utrecht, Woerden en De Bilt

27 oktober 2008 - Op zaterdag 8 november houdt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden open huis op de rioolwaterzuiveringsinstallaties in Utrecht, Woerden en De Bilt. Iedereen is van 11.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom. Ieder half uur starten gratis rondleidingen. En voor de kinderen zijn er waterproefjes, spelletjes, theater en muziek. Kom zelf kijken hoe het waterschap het rioolwater zo schoonmaakt dat er weer vissen in kunnen zwemmen!

Onder leiding van ervaren excursieleiders kan jong en oud zien hoe dat nu precies in zijn werk gaat, het schoonmaken van rioolwater. Tijdens een wandeling over het terrein volgen we de weg van het afvalwater. Van het moment dat het als vies rioolwater binnenkomt tot het moment dat het als schoon water weer naar het oppervlaktewater stroomt. De gratis rondleidingen starten ieder half uur.

Kinderactiviteiten

Aan de kinderen is zeker ook gedacht. Zij kunnen waterproefjes doen of zich vermaken met waterspelletjes. Wat te denken van rioolsjoelen..... Ook is er theater en muziek. En natuurlijk staat de koffie klaar!

De locaties

De open dag is op zaterdag 8 november van 11.00 tot 16.00 uur op de volgende adressen:

* Rioolwaterzuiveringsinstallatie Utrecht, Zandpad 1a;
* Rioolwaterzuiveringsinstallatie De Bilt, Groenekanseweg 189, Groenekan/De Bilt;

* Rioolwaterzuiveringsinstallatie Woerden, Barwoutswaarder 53.