NMBS

Nacht van het Openbaar Vervoer

03/11/2008

Party in stations Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal en Namen

Tijdens de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november vindt de derde nacht van het openbaar vervoer plaats in de stations Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal en Namen. De NMBS-Holding nodigt uit voor een gratis nachtje partyen met klinkende namen uit de DJ-wereld in drie van haar mooiste stations. Met het initiatief zet de spoorweggroep zich in de kijker bij potentiële werknemers en wordt de rol van het station benadrukt als bruisend centrum in de stad waar altijd iets te gebeuren valt.

Zaterdagavond 8 november om 22 uur gaan de eerste DJs van start om tot zondagmorgen 5 uur iedereen uit de bol te laten gaan op deze unieke locaties. Telkens drie of vier bekende DJs per station uit de nationale én internationale scene brengen uiteenlopende muziekgenres die vooral een jong publiek zullen aanspreken. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf een ticket reserveren op www.nachtvanhetopenbaarvervoer.be is dus de boodschap.

Er liggen twee doelstellingen aan de basis van dit initiatief. De NMBS-Groep moet dit en komende jaren een 1800-tal nieuwe werknemers aantrekken en richt zich hiervoor voornamelijk tot de leeftijdsgroep 18-35-jarigen. Met De nacht van het Openbaar Vervoer krijgt die doelgroep op een andere spoorweggroep te zien, kortom een werkgever met een dynamisch en aantrekkelijk imago.

Het evenement plaatst ook het station als levendige locatie in de stad in de kijker. Stations zijn steeds vaker de locatie voor evenementen of activiteiten. Dagelijks vindt er wel ergens een tentoonstelling, optreden, voorstelling of kunstproject plaats. Stations bruisen van activiteit en je kunt er tegenwoordig ook terecht voor allerlei diensten of inkopen, wat het nuttige aan het aangename koppelt. Op die manier dragen de stations ook bij tot een jonger imago van een steeds hipper wordend openbaar vervoer.

Op de affiche:

De DJs op de affiches van de Nacht van het Openbaar Vervoer zijn bekend in binnen- en buitenland, maximum een Thalys-rit verwijderd. In ieder station krijgt de eerste DJ het gezelschap van een van de groepsleden van bekende bands.

In Brussel-Centraal wordt de nacht op gang getrokken door DJ Mickey die Vincent & Balzz van Mud Flow ontvangt. Onmiddellijk na middernacht maakt Sharam Jey uit Keulen zijn opwachting. Het feest eindigt in stijl met Geoffroy aka Mugwump.

In de prachtige stationshal van Antwerpen-Centraal krijgt DJ Darko bezoek van Eva van Zita Swoon. Vervolgens neemt het Brugse duo Cook-E & Matik de decks over. De nacht eindigt met Starski & Tonic (The Subs).

Het station Namen krijgt om te beginnen Sonar, de resident DJ van Pure FM, over de vloer. Hij krijgt het gezelschap van David Bartholomé van Sharko. Rond half één komt Mathieu Bouthier uit Parijs toe. De nacht wordt volgemaakt door Simon Le Saint.