CDA

CDA-congres: Wim van de Camp lijsttrekker Europa

Wim van de Camp is door het CDA-congres in Utrecht gekozen tot lijsttrekker voor het CDA tijdens de Europese verkiezingen.

Wim van de Camp gaf in zijn aanvaardigsspeech aan dat Europa veel bereikt heeft, zowel op economisch terrein als op gebied van vrede en veiligheid. Maar wel geeft volgens hem Europa de burgers te weinig geborgenheid. Van de Camp wil daarnaast meer opkomen voor de burgers van ons land in Brussel: " Aan de Europese vlag zou afentoe een oranje wimpel niet misstaan."

Tijdens het congres waren er toespraken van Pieter van Geel, Peter van Heeswijk, Jan Peter Balkenende. Van Geel pleitte voor het sluiten van alle coffeeshops op termijn. Van Heeswijk uitte o.a. zijn zorgen over de korting van subsidies aan politieke partijen. Tot slot stond Balkenende lang stil bij de financiele crises.

Ochtendprogramma
In het ochtendprogramma werden een groot aantal resoluties behandeld. Zo haalde de resolutie over het rookbeleid in de kleine cafes in de grensregio's het niet.

Morgen begint vandaag
Het middagdeel van het congres stond in het teken van de debatreeks "Morgen begint vandaag", waarmee de partij het afgelopen jaar aan de slag is geweest. Naar aanleiding van de debatten in het land, de discussies op internet en de gesprekken met maatschappelijke organisaties werden 9 notities gepresenteerd die als inspiratie gaan dienen voor de verschillende verkiezingsprogramma's.

zie ook:
speech Pieter van Geel
speech Peter van Heeswijk
speech Jan Peter Balkenende

---