MDANN Zoekdag zaterdag 8 november 2008 Smilde


SMILDE, 20081004 -- Op zaterdag 8 november 2008 organiseert de MDANN haar zoekdag in het Drentse Smilde. De zoekdag is opgedeeld in twee dagdelen, het eerste dagdeel zal om 10.00 uur beginnen tot en met 12.00 uur. Het tweede deel zal circa 13.00 uur van start gaan tot en met 15.30 uur. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

MDANN staat voor Metaal Detector Amateur(s) Nieuws Nederland. Het is een portaal waarin metaaldetectie en archeologisch nieuws bij elkaar wordt gebracht en verenigt. De MDANN is onafhankelijk en heeft geen leden, doch alleen donateurs. MDANN is een particulier initiatief.

Deelname aan de zoekdag kost ¤ 15,- echter voor MDANN donateurs is de prijs ¤ 12,50,- Wie nog geen donateur is, kan het ter plaatse worden.

Er wordt gezocht op een zeer groot perceel waar niet veel zoekers de eer hebben gehad om er rond te lopen, mooie vondsten zijn dus goed mogelijk naast de vele prijspenningen die in de grond zullen liggen. Smilde staat er om bekend dat er veel te vinden is. Vanaf 1800 is er veel stortgrond op de landerijen opgebracht i.v.m. de turfwinning. Voorts zijn er geldprijzen en vele prijzen gerelateerd aan de metaaldetector te verwachten. De exacte locatie zal aan de deelnemers die zich opgeven een week voor aanvang worden gemaild. Schrijf in ieder geval alvast in je agenda: MDANN zoekdag 2008 te Smilde.

Inschrijven kan via www.mdann.nl





ingezonden persbericht