Wooninfodag Doetinchem: overweldigende belangstelling


DOETINCHEM, 20081109 -- `Aangenaam verrast' was zowel de reactie van de bezoekers als de deelnemende partijen na de `Infodag over nieuwbouwprojecten' in Doetinchem. Afgelopen zaterdag lieten zo'n 1600 bezoekers zich, in het Graafschap College te Doetinchem, informeren over de huidige mogelijkheden en de geplande woningbouwprojecten.

Bijzondere belangstelling was er voor de ongeveer 200 kavels die de komende jaren voor particulieren beschikbaar komen. Met name de informatiestand van de Gemeente Doetinchem trok veel belangstellenden die daadwerkelijk interesse hebben in de vrije kavels die binnenkort uitgegeven worden. Veel vragen over de gang van zaken, de kavelpaspoorten en de mogelijkheden konden worden beantwoord door de medewerkers van de gemeente. Geïnteresseerden lieten zich uitgebreid informeren over het particulier opdrachtgeverschap door andere aanwezige partijen.

De `virtuele tour' door het Lookwartier gaf bezoekers een goed beeld van de uitstraling en de keuzemogelijkheden die dit project te bieden heeft. Veel interesse was er ook voor de woningen die vanaf 15 november in de Bloemenbuurt in de verkoop komen. Middels een groot scherm werden bezoekers geïnformeerd over de situering en de woningtypes die in deze fase beschikbaar komen. Opvallend was de grote vraag bij de projectontwikkelaars naar het aanbod van kleinere wooneenheden (patio-woningen). Ook werden veel vragen van bezoekers beantwoord over woningen die voor de verhuur beschikbaar komen.

Zowel de bezoekers als de deelnemers spreken van een succesvolle dag. Belangstellenden kwamen niet alleen uit de directe omgeving, maar ook elders uit het land. Een echtpaar uit de omgeving van Utrecht was speciaal voor deze wooninfodag naar Doetinchem gekomen om zich te oriënteren op de mogelijkheden in deze regio. Deze overweldigende belangstelling sterkt het vertrouwen van de gemeente, de projectontwikkelaars en Sité Woondiensten om te blijven bouwen aan de toekomst van Doetinchem.





Ingezonden persbericht