Ingezonden persbericht


Nieuwe circusschool Diedom officieel van start

De nieuwe circusschool in Utrecht, Diedom, gaat zondag 9 november 2008 officieel van start. Dit vindt plaats in de Paper Dome in Leidsche Rijn, tijdens culturele zondag De Vuurdoop. Wethouder Rinda den Besten (Jeugd) verricht om 13.30 uur de openingshandeling.

Circus Diedom biedt circuslessen aan in Lunetten, Tuinwijk, Tuindorp, Wittevrouwen en Leidsche Rijn. Zo'n 160 leerlingen doen daar nu aan mee. Verder is er circusaanbod op scholen in Kanaleneiland, in samenwerking met SamenDoenNaSchool. Circus Diedom werkt ook samen met organisaties voor kinderopvang in Utrecht.

Goed en leuk voor kinderen
De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat er weer een jeugdcircus in de stad is. Circuslessen zijn goed voor de gezondheid, de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van kinderen en vooral ook heel erg leuk. Diedom ontvangt dit jaar startsubsidie van de gemeente.

Tijdens de officiële start op 9 november 2008 zijn er demonstraties van circus Diedom, een voorstelling van circustheater Bencha en een open piste voor alle kinderen, jongeren en volwassenen. Het programma duurt tot 16.15 uur.



Ingezonden persbericht