Elsevier Congressen
* Vakgebieden /

* Onderwijs

De kunst van het adviseren


* Informatie

* Programma

* Inschrijven

* Sprekers

* Contact

* Sponsorinfo

Adviseren is een belangrijk deel van het dagelijks werk. Toch lukt het niet altijd om adviezen geaccepteerd te krijgen. Goed en effectief adviseren is dan ook een vak apart. Gelukkig is ook dit vak te leren.

Na deze training:

* Beheerst u de 5 adviesvaardigheden die elke adviseur moet beheersen;

* Gaat u effectief om met weerstanden;

* Brengt u uw boodschap over vanuit uw eigen expertise, stijl en persoonlijkheid

* Leert u de kneepjes van het vak van dé specialist in adviesvaardigheden Hannah Nathans en andere senior trainers/adviseurs.

Programma 11 november

09.00 uur Ontvangst met koffie/thee

09.30 uur Interactieve introductie door Hannah Nathans Resultaat bereiken als adviseur

* De vijf adviesvaardigheden die iedere adviseur moet beheersen;
* Adviseren met passie en distantie;

* Energetische natuurwetten om meer resultaat te bereiken.

10.30 uur Pauze

10.45 uur Thema 1: De 6 A's van effectief adviseren Doornemen beschikbare casuïstiek

* Leiden of volgen?

* Vertrouwen opbouwen

* Weerstand verlagen

* Uw punt over het voetlicht krijgen.

12.15 uur Lunch

13.15 uur Vervolg thema 1

14.15 uur Thema 2: Effectieve adviestrategieën Doornemen beschikbare casuïstiek

* Verschillende soorten adviesstrategieën
* Bewust de juiste strategie inzetten voorkomt weerstand
* Van te voren op zoek naar een effectieve strategie scheelt tijd
* Flexibel zijn en veranderen van strategie geeft ruimte

15.30 uur Pauze

15.45 uur Vervolg thema 2

17.00 uur Afronding en borrel

Programma 26 november

09.00 uur Ontvangst met koffie/thee

09.15 uur Intervisie
Per groep terugkijken op de vorige dag, het vaststellen van veranderpunten in aanpak en het delen van successen uit de dagelijkse praktijk.

09.45 Thema 3: De adviseur als professional Doornemen beschikbare casuïstiek

* Jezelf en de ander kennen leidt tot beter communiceren en adviseren

* Actie- en reactiepatronen

* Hoe het enneagram te gebruiken?

11.00 uur Pauze

11.15 uur Vervolg thema 3

12.30 uur Lunch

13.30 uur Thema 4: Effectief omgaan met andersdenkenden/weerstand Doornemen beschikbare casuïstiek

* Stimulerende en belemmerende mind sets van de adviseur
* Adviseren binnen en buiten de mind set van de geadviseerde
* Weerstand positief inzetten door serieus te nemen

14.45 uur Pauze

15.00 uur Vervolg thema 4

16.15 uur Plenaire afronding

16.30 uur Borrel

Datum en locatie
Tweedaagse training `De kunst van het adviseren' op dinsdag 11 en woensdag 26 november 2008 in het Holiday Inn Hotel te Leiden

Uw investering:
EUR 1.599,- per persoon (excl. btw)

Vier gemakkelijke manieren om u aan te melden

* via het inschrijfformulier

* telefonisch: 078 - 625 37 77

* per fax: 078 - 625 38 40

* via e-mail: info.congressen@reedbusiness.nl

Annuleren alleen schriftelijk
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot drie weken voor aanvang van de studiedag, dan brengen wij EUR 75,- (excl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen drie weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Info en aanbiedingen
Wanneer u er geen bezwaar tegen heeft, dan kunnen de door u verstrekte gegevens gebruikt worden voor het toezenden van informatie en speciale aanbiedingen door Reed Business bv (waar Elsevier Congressen onderdeel van is) en speciaal geselecteerde bedrijven. Gaat u hier niet mee akkoord, stuur dan een briefje naar Reed Business bv, afdeling CAB, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem of bel naar 0314 - 35 83 58. Drs. Hannah Nathans BA CMC is verbonden aan Nathans|Rijnconsult en aan Enneagram-Nederland. Zij is gecertificeerd als Certified Management Consultant door de Orde van Organisatiekundigen en Adviseurs (OOA). Als intern en extern adviseur heeft zij zelf een uitgebreide ervaring en trainde duizenden adviseurs van uiteenlopende disciplines. Naast de bestseller `Adviseren als tweede beroep, resultaat bereiken als adviseur' schreef Hannah Nathans `Werken met het Enneagram, naar persoonlijk meesterschap en sociale intelligentie' en `Typisch ik, Typisch jij; het enneagram, een handleiding bij mensen'. Daarnaast heeft zij talrijke artikelen geschreven die zijn gepubliceerd in gerenommeerde vakbladen in het binnen- en buitenland.

Desirée van Pevelen, voorstel volgt.

Noëlle van der Hagen is als senior trainer en coach/begeleider verbonden aan Nathans|Rijnconsult. Zij verzorgt trainingen op het gebied van onderhandelen, managementvaardigheden, persoonlijke effectiviteit, teambuilding, creativiteit, train-de-trainer en Whole Brain Dominance in profit en non-profitorganisaties. Daarnaast geeft zij coaching en begeleidt zij intervisiebijeenkomsten.

Drs. Jeanette van Stijn BHA is verbonden aan Nathans|Rijnconsult en Enneagram-Nederland. Met als achtergrond bedrijfskunde en culturele antropologie (organisatiecultuur) werkte Jeanette jarenlang als managementconsultant en trainer. Bij het ondersteunen van mensen in hun professionele ontwikkeling, ontdekte ze de kracht van het enneagram, ook voor haar persoonlijk leven. Jeanette is als enneagramtrainer opgeleid door Helen Palmer en David Daniels in San Francisco (USA) en werkt sindsdien met hen samen. Ze biedt vanuit Enneagram Nederland het opleidingsprogramma van Helen Palmer Nederlandstalig aan.

Charlotte Krop is verbonden aan Enneagram-Nederland en eveneens opgeleid door Helen Palmer en David Daniels. Na een carrière als senior communicatieadviseur en projectleider, heeft zij zich ontwikkeld tot zelfstandig coach en enneagramtrainer. Ze ervaart het enneagram als een waardevol instrument om inzicht te krijgen in de verschillende communicatie- en adviesstijlen. Bewustwording van de onderliggende drijfveren en patronen, maakt dat mensen (met behoud van eigen stijl) beter in staat zich in interacties af te stemmen op de ander.

Nathans|Rijnconsult
De begeleiders zijn verbonden aan het opleidings- en trainingsbureau Nathans|Rijnconsult. Het bureau is gespecialiseerd in mensontwikkeling. Het bureau traint, adviseert en coacht professionals op gebieden als adviseren, lean management, keten- en netwerkmanagement, leiderschap en HRM, creatief denken, persoonlijke effectiviteit, veranderingsmanagement, loopbaan(her)oriëntatie. Kijk voor meer informatie op www.nathansrijnconsult.nl. Nathans|Rijnconsult is een onderdeel van Rijnconsult BV (www.rijnconsult.nl).
Elsevier Congressen
Postbus 247
3330 AE ZWIJNDRECHT
T: +31 (0)78 - 625 37 77
F: +31 (0)78 - 625 38 40
W: www.elseviercongressen.nl
Is het voor uw bedrijf interessant om zich tijdens deze training te profileren? klik hier.

Voor een overzicht van onze totale aanbod kijk op www.elseviercongressen.nl/exposure.
Inschrijven