Gemeente Gilze en Rijen

50 euro per gezin voor de laagste inkomens

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt éénmalig een bedrag van 50 euro per gezin beschikbaar voor de mensen met de laagste inkomens. Het ministerie heeft gemeenten gevraagd dit bedrag uit te betalen. Komt u in aanmerking voor deze eenmalige uitkering? Hieronder leest u wat u moet doen om het bedrag te ontvangen.

Deze uitkering is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dat betekent dat uw netto inkomen op 1 oktober 2008 niet hoger mag zijn dan 120% van de voor uw situatie geldende bijstandsnorm. Onderstaande bedragen zijn de meest voorkomende normen. Er kunnen zich situaties voordoen waarin de norm anders is.

100% 120% Bijstand voor gehuwden: ¤ 1.273,37 ¤ 1.528,04 Bijstand voor alleenstaande ouders: ¤ 1.146,03 ¤ 1.375,24 Bijstand voor alleenstaanden: ¤ 891,36 ¤ 1.069,63

Naast het inkomen houdt de gemeente Gilze en Rijen bij deze eenmalige uitkering ook rekening met het vermogen. Hebt u als alleenstaande meer dan 5.325 euro aan eigen geld? Dan komt u niet in aanmerking van de eenmalige uitkering. Voor een echtpaar, samenwonenden of alleenstaande ouders is dat 10.650 euro.

Hebt u al een WWB-uitkering bij de gemeente of hebt u in oktober 2008 bijzondere bijstand ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de 50 euro automatisch IN december (want de uitkering VAN december betalen wij namelijk achteraf in januari).

Ontvangt u geen WWB-uitkering of bijzondere bijstand van de gemeente? En denkt u dat u in aanmerking komt voor deze eenmalige uitkering? Vul dan een aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier vindt u hier. Er liggen ook aanvraagformulieren klaar bij de gemeentebalie. Op de speciale website www.berekenuwrecht.nl berekent u snel of u recht heeft op deze uitkering.

>> Aanvraagformulier eenmalige 50 euro