Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 11-11-2008

Auto slaat over de kop

SPIER Maandagmorgen raakte een 20-jarige automobilist uit Haaren met zijn auto over de kop. De man reed op de A28 ter hoogte van Spier in de richting van Hoogeveen toen hij met zijn linkerwielen in de berm terecht kwam. Hij verloor de macht over het stuur en sloeg over de kop. De man raakte hierbij licht gewond aan zijn hand. De brandweer is ter plaatse geweest omdat er enkele verschillende soorten bijtende stoffen in de auto werden vervoerd. Bij de controle door de brandweer bleek alles in orde te zijn. De man is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. (08-190771)

Automobilist rijdt fietser aan

EMMEN Maandagmiddag is een 13-jarig meisje uit Emmen op haar fiets aangereden door een 73-jarige automobilist uit Oosterhesselen. Het meisje stak vanaf de Prinsenlaan de Boslaan over in de richting van de Dennenlaan. De automobilist die over de Boslaan reed in de richting van het centrum van Emmen verleende het meisje bij het oversteken geen voorrang. Een botsing was het gevolg. Het meisje is met licht letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (08-190909)

Alcomobilist schept voetganger

DALEN Maandagavond veroorzaakte een 73-jarige automobilist uit Zwinderen een ongeval op de Vossebelt. Ter hoogte van de Benterdijk schepte de automobilist een 52-jarige man uit Dalen aan, welke aan de kant van de weg liep. De voetganger is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bij de ademanalyse blies de automobilist 705 ug/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-190983)

Aanhouding huiselijk geweld

MEPPEL - De politie heeft maandagavond een 30-jarige man uit Veeningen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn ex-vriendin hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het traject Huiselijk Geweld wordt opgestart. (08-190982)

Politie controleert verkeer

ASSEN Maandag heeft de politie het verkeer op de Industrieweg gecontroleerd op snelheid. Ter hoogte van het kruispunt met de C. van Gorcumstraat en de Bommerstraat kwamen gedurende vijf uur 4234 voertuigen voorbij. Van alle passanten waren er 159 die de maximumsnelheid van 50 km/u hadden overtreden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen. (08-190911)

Inbreker op heterdaad aangehouden

ASSEN Maandagavond is een 41-jarige man uit Assen op heterdaad aangehouden voor diefstal. De politie kreeg de melding dat er glasgerinkel was gehoord bij een woning aan de Burgemeester Jollesstraat. Ter plaatse zagen de agenten de inbreker in de woningen rondlopen. Toen deze weer naar buiten kwam konden de agenten hem aanhouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-190974)

Man aangehouden voor vernieling raam

EMMEN - Maandagmiddag heeft de politie op de Zuidlaarderbrink een 36-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had een steen door de ruit van een woning aan de Zuidlaarderbrink gegooid. Hij mistte hierbij op het nippertje de bewoonster die op dat moment aanwezig in de woning. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak. (08-190923)

Aanhouding voor mishandeling en bedreiging

ASSEN Maandagavond is een 44-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend, op de Groningerstraat aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man had zich in een cafetaria aan de Groningerstraat tegen een 24-jarige man uit Assen gekeerd. Hij sloeg de man meerder malen en bedreigde hem. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-190949)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280