Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 11-11-2008

Agenten ontwijken motorscooter

NIEUWEGEIN Agenten gingen op maandagavond 10 november achter een motorscooter aan. Daarbij raakte de politieauto beschadigd.

Rond 21.50 uur zagen agenten op de Roerdomplaan een motorscooter met drie opzittenden rijden. Het viel de agenten ook op dat de scooter niet van een kentekenplaat was voorzien. De agenten gingen achter de scooter aan, maar de bestuurder was niet van plan te stoppen. Op de hoek van de Fuutstraat-Goudpluviersingel ging de motorscooter onderuit. Om een aanrijding te voorkomen, moesten de agenten uitwijken, waardoor zij met de politieauto tegen enkele bloembakken botsten. De auto liep daarbij blikschade op. De drie opzittenden van de scooter gingen er vervolgens te voet vandoor en de agenten gingen te voet achter hen aan. Zij raakten echter het zicht op de verdachten kwijt en ondanks een onderzoek in de omgeving werden zij niet meer aangetroffen.

Het slot van de motorscooter bleek te zijn geforceerd. De scooter is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de verdachten en de herkomst van de scooter voort.

Roadblock

HAGESTEIN Een automobilist botste op maandag 10 november op een roadblock.

Rond 16.40 uur reed een 59-jarige man uit Culemborg met zijn auto over de Breede Sticht. Bij hem in de auto zaten een meisje van 4 jaar en een jongen van 13 jaar, beiden uit Culemborg. Bij het roadblock zag de Culemborger dat twee autos voor hem doorreden. Daar er normaalgesproken als het roadblock in werking is maar één auto per keer door mag, verkeerde hij in de veronderstelling dat het roadblock buiten gebruik was en reed door. Het block was echter wel in werking en kwam omhoog. Daardoor botste hij daar tegenaan.

De man werd met pijn op de borst per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Het meisje en de jongen liepen buiten de schrik geen letsel op.

Waterslang

VIANEN Een fietsster kwam op maandag 10 november ten val en raakte gewond.

Rond 10.25 uur fietste een 72-jarige vrouw uit Vianen over het fietspad van de Gildenborch. Langs het fietspad waren werklieden aan het werk met een bronbemaling. Daarom hadden zij een waterslang ter dikte van een brandweerslang over het fietspad liggen. De Vianeese dacht over de slang heen te kunnen fietsen, maar dat bleek niet het geval. Zij kwam ten val en liep een hoofdwond op. De vrouw werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar ter observatie opgenomen.