Gemeente Diemen


Diemense begroting akkoord

De begroting van de gemeente Diemen voor volgend jaar is vastgesteld. De gemeenteraad van Diemen heeft afgelopen week de door het college voorgestelde begroting 2009 vastgesteld. Daarmee zijn de inkomsten en uitgaven voor het komende jaar duidelijk. In de raadsvergadering werden enkele wijzigingen aangebracht, maar een meerderheid van de raad was tevreden over de begroting.

Aanvullingen
De raad heeft aangevuld dat de gemeente een opblaasbare sporthal gaat aanschaffen om op die manier letterlijk meer ruimte te geven aan sportbeoefening. Verder werd op initiatief van de raad de inkomensnorm voor kind-gebonden bijzondere bijstand (waarvoor de grens wordt verhoogd naar tot en met 17 jaar) opgetrokken van 110% naar 130% van de bijstandsnorm. De financiën voor het reorganisatieprogramma Koers op Kwaliteit zijn onder voorbehoud van instemming met het programma vastgesteld.
Met de nu vastgestelde begroting ligt er een materieel sluitende begroting, die ruimte heeft voor een aantal nieuwe activiteiten, met name op het gebied van de openbare ruimte, de bedrijfsvoering en de aandacht voor kwetsbare inwoners.

Openbare ruimte
De raad heeft via een aantal moties ook aanvullende wensen toegevoegd. De meest zichtbare gaan over de openbare ruimte. Zo gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is meer afvalbakken en bankjes voor wandelaars te plaatsen en bekijkt ze op welke wijze de entrees van Diemen fraaier en herkenbaarder kunnen worden gemaakt. Er komt meer aandacht voor de openbare ruimte in Diemen-Zuid en overbodige waarschuwingsborden op het gebied van veiligheid zal de gemeente verwijderen. Ook wil de raad meer positieve aandacht voor jongeren, o.a. door extra sportveldjes aan te leggen. Verder zal de raad de Rekenkamer DOUW verzoeken een onderzoek te doen naar de hoogte van de afvalstoffenheffing in Diemen en roept ze op om te bekijken of op gemeentelijke gebouwen zonnepanelen en zonneboilers geplaatst kunnen worden

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---