Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Groot Kamerdebat over taxivervoer

Vanmiddag wordt het langverwachte Tweede Kamer-debat gehouden over het doelgroepenvervoer. Daarbij zal ook het zwartboek dat de CG-Raad, FNV Bondgenoten en ouderenbonden hebben samengesteld worden besproken.

In het zwartboek zijn een groot aantal klachten over het gehandicaptenvervoer gebundeld. Lange wachttijden, eindeloos lange ritten en slechte service zijn veel voorkomende klachten. Verder bleek onlangs uit onderzoek dat een groot deel van de taxichauffeurs in de Valys-regeling niet de vereiste vakdiploma's heeft. Onveilige situaties door ondeskundigheid van chauffeurs komen daardoor veel voor. De Kamer zal de staatssecretarissen van Verkeer en Waterstaat en VWS vandaag over deze onderwerpen aan de tand voelen.

OV-chipkaart

Vanavond zal de Kamer de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat ook ondervragen over de invoering van de OV-chipkaart in de metro in Rotterdam. Deze beslissing is bij de CG-Raad en consumentenorganisaties in het verkeerde keelgat geschoten, omdat de problemen met de OV-chipkaart nog lang niet zijn opgelost. Het systeem is onvoldoende gebruikersvriendelijk en bijvoorbeeld door blinden zelfs helemaal niet te gebruiken.

(Geplaatst: 11 november 2008)

---