Gemeente Zoetermeer

Eindejaarsuitkering voor Zoetermeerders met een laag inkomen

Gemeente Zoetermeer geeft minima rond feestdagen 50 euro

De gemeente Zoetermeer stelt dit jaar 50,- eindejaarsuitkering beschikbaar voor elk Zoetermeers huishouden met een laag inkomen. Hiermee geeft de gemeente Zoetermeer invulling aan het besluit van het kabinet om de minima in Nederland met de feestdagen 50,- toe te kennen.

Elk Zoetermeers huishouden met een laag inkomen maakt aanspraak op een eindejaarsuitkering van 50,-. Elk huishouden krijgt maximaal één eindejaarsuitkering. Huishoudens waarvan de gemeente weet dat zij een laag inkomen hebben, krijgen de eindejaarsuitkering automatisch op hun rekening gestort. Dat zijn onder andere Zoetermeerders met een bijstandsuitkering, Zoetermeerpashouders, mensen die in 2008 bijzondere bijstand hebben ontvangen (ook bijvoorbeeld de toeslag ouderen en de toeslag chronisch zieken en gehandicapten), mensen die een collectieve ziektekostenverzekering hebben via de gemeente Zoetermeer, mensen die van de gemeente een bijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekering ontvangen en 65-plussers met onvolledig AOW.

Andere Zoetermeerders met een laag inkomen moeten de eindejaarsuitkering zelf aanvragen. Zij kunnen een aanvraagformulier ophalen bij de centrale publieksbalie van de gemeente Zoetermeer (Stadhuisplein 1), bij de afdeling Werk Zorg en Inkomen (Markt 2) of het formulier downloaden vanaf de website van de gemeente Zoetermeer (www.zoetermeer.nl). Om in aanmerking te komen voor de eindejaarsuitkering mag het inkomen niet hoger zijn dan 120% van het sociaal minimum.

Wethouder Edo Haan van Sociale Zaken wil voorkomen dat Zoetermeerders met een uitkering rond de feestdagen zonder geld zitten. Daarom verstrekt de gemeente dit jaar, naast de eindejaarsuitkering van 50,-, ook een voorschot op de uitkering van 100,-. Klanten met een uitkering van meer dan 300,- per maand krijgen vóór de Kerst het voorschot op hun rekening. De rest van de uitkering volgt op het reguliere moment (30 december). Dit is op dezelfde wijze als de uitbetaling in 2007.

Voor meer informatie over bovenstaande regelingen: gemeente Zoetermeer, afdeling Werk Zorg en Inkomen, telefoon 079-346 9299 (bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur).