Gemeente Coevorden

Integrale geluidszone voor industrieterreinen Coevorden-zuid

Gemeente Coevorden heeft besloten een integrale geluidszone op te stellen voor alle industrieterreinen ten zuiden van de stad Coevorden. Een geluidszone is het gebied om een industrieterrein waarbuiten de geluidsbelasting, geproduceerd door alle bedrijven op dat terrein samen, niet meer dan 50 d(B) mag zijn. Met een integrale geluidszone voor alle industrieterreinen ten zuiden van de stad kan de gemeente de totale geluidsproductie beter bewaken. Voor omwonenden en bedrijven organiseert de gemeente binnenkort een informatieavond. De geluidszone en het beheerplan moet voor 1 juli 2009 klaar zijn.

Op Leeuwerikenveld I geldt nu al een verplichte geluidszone. Inmiddels is ook Leeuwerikenveld II volop in ontwikkeling en ook op het Europark zijn grote bedrijven gevestigd die veel geluid produceren. Om inwoners van Coevorden niet alleen te beschermen tegen mogelijk geluidsoverlast van Leeuwerikenveld I maar ook van de andere industrieterreinen, heeft de gemeente besloten een geluidszone op te stellen voor alle industrieterreinen ten zuiden van de stad.

Zonebeheerplan
Akoestisch bureau Stroop is gevraagd er op toe te zien dat de geluidsproductie de vastgestelde 50 d(B) niet overschrijdt. Hiervoor stelt zij een zonebeheerplan op volgens artikel 164 van de Wet geluidshinder. Voordat dit plan wordt vastgesteld organiseert de gemeente binnenkort een informatieavond over dit onderwerp voor omwonenden en bedrijven. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.