Gemeente Haaksbergen


Uitkomsten derde peiling Haaksbergenpanel
11-11-2008 Uitkomsten derde peiling Haaksbergenpanel Volgens de resultaten van derde peiling van het Haaksbergenpanel, het digitale burgerpanel van de gemeente Haaksbergen, is een groot deel van de respondenten positief of zeer positief over het sportaanbod in de gemeente. De respondenten van deze derde peiling oordeelden verder positief (81%) over een eventuele uitbreiding van zwembad De Wilder en ze hebben een positieve indruk (87%) van de brandweer.

Als verbetersuggesties voor het sportaanbod in de gemeente zijn aangegeven het uitbreiden van het aantal mountainbike- en ATB-routes en de uitbreiding van de golfbaan.

De Wilder
Volgens de resultaten van het Haaksbergenpanel, het digitale burgerpanel van de gemeente Haaksbergen, is ruim 80 procent van de haaksbergernaren positief over een eventuele uitbreiding van zwembad De Wilder. Voor iets minder dan de helft (45%) mag dit echter niet leiden tot een verhoging van de entreeprijzen. Voor meer dan drievijfde (61%) is een belastingverhoging helemaal niet bespreekbaar.

Brandweer
Eén op de acht pannelleden (12%) is in de afgelopen drie jaar in aanraking gekomen met de brandweer. Het gaat hierbij voornamelijk om kleine brandjes in de eigen straat: in schoorstenen, containers of in groenvoorzieningen. Bijna iedereen (96%) vindt het belangrijk dat de brandweer een risicoprofiel opstelt bij een te bouwen woonwijk of bedrijventerrein.

GemeenteNieuws
De editie Haaksbergen in de TC Tubantia, de Haaksberger Koerier en het Weekblad Rond Haaksbergen zijn voor panelleden de belangrijkste bronnen voor gemeentelijk en plaatselijk nieuws. GemeenteNieuws, onze gemeentelijk infokatern in de Haaksberger Koerier wordt goed gelezen: ruim een kwart (28 procent) van de panelleden leest deze altijd, tweevijfde (40 procent) doet dit vaak en dertig procent soms. De helft beoordeelt de berichtgeving in de rubriek GemeenteNieuws als goed. Als gemiddeld rapportcijfer wordt een 7,2 gegeven. Dit overigens vergelijkbaar met peilingen uit de voorbijgaande jaren.

Het volledige rapport is terug te vinden op de webpagina van het Haaksbergenpanel