TenneT


Beheer van uw aansluiting in goede handen

11-11-2008 Sinds 1 januari 2008 beheren wij in het kader van de Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON) voor u het gereguleerde deel van uw 110 kV- of 150 kV-aansluiting. Het onderhoud aan de netten wordt op verzoek van TenneT voorlopig nog grotendeels uitbesteed aan de ervaren collega's van de regionale netbeheerders. Dit geldt echter niet voor Essent Netwerk. Met ingang van 1 november 2008 zijn de betrokken medewerkers van Essent Netwerk in dienst van TenneT gekomen en zullen u namens TenneT met dezelfde kennis en inzet van dienst zijn. Het beheer van uw aansluiting blijft hoe dan ook in goede handen.

Bedrijfsvoering

In geval van een acute storing kunt u contact opnemen met het bedrijfsvoeringscentrum van uw regionale netbeheerder. Dit blijft voorlopig ongewijzigd. De bedrijfsvoering over de regionale netten wordt namelijk in 2009 en 2010 gefaseerd overgedragen aan TenneT. De planning is dat vanaf medio 2010 de bedrijfsvoering over de 110 kV- en 150 kV-netten in zijn geheel wordt aangestuurd vanuit het tweede Landelijk Bedrijfsvoeringscentrum van TenneT in Ede.

Storingsdienst

In het gebied dat tot nu toe werd beheerd door medewerkers van Essent Netwerk, blijven TenneT en Essent nauw samenwerken in de storingsdienst. Zo kunnen we in geval van storing zo snel mogelijk een oplossing realiseren. Het kan dus zijn dat bij een storing in deze gebieden een bus van Essent komt voorrijden om het probleem op te lossen, maar het kan ook een medewerker zijn van TenneT.