PvdA Rotterdam


Rouvoet moet hier maar komen kijken

Di 11 Nov 2008 - Redactie
Rouvoet moet hier maar komen kijken

PvdA-raadslid Fatima Talbi nodigt minister Rouvoet uit om te komen kijken naar de Rotterdamse aanpak. Volgens Rouvoet staat vanwege de seksuele moraal van jongeren de toekomst van een generatie op het spel. Daarom wil hij snel een maatschappelijke discussie. De discussie is weer opgelaaid na de documentaire Sex Sells die vorige week door de KRO uitgezonden werd.

Wensen en Grenzen
Op Rotterdamse scholen wordt een uniek structureel preventieprogramma aangeboden: Wensen en Grenzen. Relationele en Seksuele Vorming komt tijdens alle leerjaren in lessen aan de orde. Fatima Talbi: "Dit is zo succesvol omdat het geen korte cursus is, maar een project waar kinderen gedurende hun hele schoolcarrière mee te maken krijgen." Vorig jaar nog heeft de PvdA tijdens de begrotingsbehandeling gezorgd voor extra geld, zodat dit succesvolle programma werd uitgebreid.

Sex in de Stad
De voorstelling Sex in de Stad van het Rotterdams Centrum voor Theater spreekt jongeren aan en helpt onderwerpen bespreekbaar te maken. "Een aanpak die aansluit bij de belevingswereld van jongeren werkt. Geen moraliserend vingertje, maar situaties bespreken die kunnen voorkomen en manieren waarop je dan kan reageren. Bespreekbaar maken en bespreken, dat is de Rotterdamse aanpak die ik graag aan de minister laat zien," aldus Fatima Talbi.

Talbi begrijpt de reactie van minster Rouvoet: "Vorig jaar kwam een boek uit waarin de reacties van jongeren op Sex in de Stad gebundeld waren. Daarin staan verhalen van jongens die seks als een recht zien, dat door meisjes niet meer geweigerd mag worden zodra de jongen opgewonden is. Die instelling schokte mij ook en kan alleen veranderd worden door het onderwerp bespreekbaar te maken."