Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Lijsttrekkers verkiezingen en verkiezingsdebat gefilmd en op internet

11 november 2008 - Wat willen de lijsten bij de waterschapsverkiezingen? Een antwoord op die vraag geven acht van de negen lijsttrekkers in een filmpje van één minuut. De één-minuut-reacties zijn opgenomen tijdens het lijsttrekkersdebat van zaterdag 8 november jl. op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Utrecht. Een samenvatting van het debat is eveneens te zien op internet.

De filmpjes zijn te bekijken op Youtube.com en ook direct te vinden via deze website.

Verkiezingsdebat

Tijdens het door ruim 100 geïnteresseerden bezochte verkiezingsdebat, presenteerden de lijsttrekkers zich aan het publiek. De af en toe pittige discussies tussen de lijsttrekkers lieten zien dat er veel verschillende standpunten zijn over het waterbeheer in de regio.

De negen lijsttrekkers debatteerden met elkaar over de vraag of kosten veroorzaakt door stijging van de zeespiegel mogen leiden tot hogere waterschapsbelastingen, of landbouwgrond mag worden opgeofferd voor waterberging, of betegelde tuinen verboden mogen worden om afwatering te verbeteren, en of het waterschap alleen gebruik zou moeten mogen maken van groene energie.

Schriftelijke verkiezingen

Tussen 13 en 25 november kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de verkiezingen van het waterschapsbestuur. Het zijn schriftelijke verkiezingen, stemgerechtigden krijgen het stembiljet thuisgestuurd en kunnen het ingevuld retour sturen.
Voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden nemen negen lijsten deel aan de verkiezingen:

1. Water Natuurlijk

2. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

3. Waterschap@inwonersbelangen

4. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

5. VVD

6. ChristenUnie

7. Algemene Waterschapspartij

8. Partij voor de Dieren (PVDD)

9. Christen Democratisch Appèl (CDA)

De lijsttrekkers zijn met hun boodschap nu op Youtube.com te bekijken.