Gemeente Zevenaar


08-11-2008: Gemeentelijke erepenning voor Tonnie Jansen

De gemeenteraad van Zevenaar heeft besloten de erepenning der gemeente toe te kennen aan de heer A.T. (Tonnie) Jansen wegens zijn grote verdiensten voor het Gemeenschappelijk Zevenaars Karnaval. De erepenning is uitgereikt door burgemeester De Ruiter op zaterdag 8 november tijdens de opening van het carnavalsseizoen 2008/2009 bij carnavalsvereniging de Nachtuulen in Oud-Zevenaar

Tonnie Jansen is 25 jaar voorzitter van het Gemeenschappelijk Zevenaars Karnaval (GZK). In die hoedanigheid zal hij bij de opening van het carnavalsseizoen voor de 25e keer de jeugdprins en stadsprins van Boemelburcht installeren.

Tonnie is al 25 jaar de stabiele factor in het bestuur van de GZK. Deze Stichting waarbij alle Zevenaarse carnavalsverenigingen zijn aangesloten organiseert en coördineert alle carnavalsactiviteiten in Zevenaar. Tonnie Jansen Hij heeft zich bijzonder ingezet om de samenwerking met de aangesloten verenigingen te bevorderen, waarbij de eigen verenigingscultuur wordt behouden.

De erepenning van de gemeente Zevenaar wordt toegekend aan mensen die bijzondere verdiensten jegens de Zevenaarse gemeenschap hebben verricht. De gemeenteraad heeft deze onderscheiding in 1965 ingesteld. Sinds die tijd is hij aan 4 personen uitgereikt.

De erepenning en bijbehorende oorkonde worden door burgemeester De Ruiter uitgereikt tijdens de opening van het carnavalsseizoen 2008/2009 op zaterdag 8 november 2008 in de residentie van carnavalsvereniging de Nachtuulen, Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar.