Georgia-Pacific stelt Martin Nederhoed aan tot vicepresident Klantontwikkeling voor consumentproducten in de EMEA-regio

11/11/2008 08:05

PR Newswire

BRUSSEL, België, November 11 /PRNewswire/ --
De groep voor de EMEA-regio van Georgia-Pacific heeft vandaag aangekondigd dat Martin Nederhoed bij het bedrijf is gekomen als vicepresident Klantontwikkeling voor consumentproducten in de EMEA-regio.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20030425/PAPLOGO) In deze nieuw opgerichte functie zal Nederhoed toezichthoudende verantwoordelijkheden hebben voor de activiteiten en merken in heel Europa van de groep. Hierdoor zal met hernieuwde focus aandacht worden besteed aan consumenten en klanten met gelijktijdige efficiëntie en beste praktijken in de handelsuitgaven van het bedrijf.

Nederhoed zal in de nieuwe functie specifiek focussen op:
-- Definitie van een duidelijke strategische bedrijfsvisie voor de lange termijn om te zorgen voor rendabele groei in de organisatie voor klantontwikkeling bij de consumentproducten van Georgia-Pacific op basis van een diepgaand begrip van de strategische prioriteiten en organisaties van de klanten

-- Ontwikkeling en uitrol van oplossingen per categorie voor een snelle, hoge winkelverkoop van de categorieën waarin Georgia-Pacific actief is, en positionering van Georgia-Pacific als voorkeursbedrijf om de ontwikkeling van elke categorie aan te drijven

-- Gebruik van onderzoek van verkoopkanalen en shoppers en optimaal gebruik van de beste praktijken voor ontwikkeling van betere strategieën voor de groei van elke categorie via inspanningen in samenwerking met de klant om de beschikbaarheid en omzetting te optimaliseren via superieure uitvoering op de aankooppunten

Nederhoed brengt aanzienlijke ervaring bij Georgia-Pacific in. Hij begon zijn loopbaan in marketing bij Cebeco en Hero International, voordat hij bij Pepsico Europa manager van de belangrijkste internationale klanten werd. Zijn vorige baan was bij Reckitt Benckiser CHQ als marketingdirecteur Internationale handel voor diverse internationale merken voor textielonderhoud. Hij was voor die functie in Londen gevestigd. Hij ontwikkelde er met succes strategieën voor de wereldwijde introductie van productvernieuwingen en werkte daarbij samen met belangrijke internationale klanten op de afzetmarkten. Hij implementeerde programma's voor de beste praktijken gericht op efficiëntie van het verkooppersoneel wereldwijd, optimaal gebruik van kennis over shoppers en aanzienlijke verbetering van de ruimteverdeling in de winkels.
"Wij zijn erg gelukkig dat wij iemand als Martin met zijn rijke ervaring en uitgebreide vaardigheden en talenten aan ons team kunnen toevoegen", aldus Tarek Hallaba, president bij Georgia-Pacific voor consumentproducten in de EMEA-regio. "Wij weten dat hij onze klanten aanzienlijke waarde zal leveren en dat hij grote verbeteringen voor onze klanten en ons bedrijf met hen zal aandrijven."

Nederhoed voegde nog toe: "Georgia-Pacific is een niet-beursgenoteerde organisatie met een sterke cultuur en bekende merken op de EMEA-markt van consumentenproducten, zoals Lotus, Moltonel, Okay en Demak'Up. Onze professionele specialisten en duidelijk gedefinieerde strategieën zullen ons helpen de groei te verzekeren op onze bestaande en doelmarkten. Ik ben zeer gelukkig dat ik bij dit team behoor en ik zal met de allerbeste praktijken en processen helpen om vorm te geven aan een toonaangevend, modern bedrijf voor de toekomst en om waarde op de lange termijn te creëren voor onze klanten."

Georgia-Pacific heeft haar hoofkantoor in Atlanta (VS) en is een van de grootste fabrikanten en verkopers ter wereld van tissue, verpakking, papier, bouwproducten, cellulose en gerelateerde chemische producten. Het bedrijf heeft circa 50.000 werknemers in dienst in 300 locaties in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Vertrouwde merken van tissue voor de consument zijn Lotus(R), Colhogar(R), Delica(R), Tenderly(R), Nouvelle(R) en Vania(R) voor persoonlijke verzorging in Europa, naast Quilted Northern(R), Angel Soft(R), Brawny(R), Sparkle(R), Vanity Fair(R) en Dixie(R) voor tafelgerei in Noord-Amerika. Meer informatie kunt u lezen op www.gp.com.

Oonagh Gannon, Georgia-Pacific, +3223572320. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20030425/PAPLOGO






-