Dieter Troubleyn vervangt Freek Bartels in Les Miserables

11/11/2008 09:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Dieter Troubleyn speelt vanaf december de rol van de studentenleider Enjolras in de musical Les Misérables. Hij neemt de rol over van Freek Bartels die vorige week afscheid nam in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en zich nu volledig richt op de hoofdrol in de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dieter begint vandaag met de repetities. "Les Misérables is ook voor mij de musical der musicals. Ik vind het dan ook fantastisch om straks zelf op de barricades te staan. Ik kan niet wachten."

Dieter Troubleyn was te zien in de musicals Jesus Christ Superstar en Kruistocht in Spijkerbroek. Daarnaast speelde hij in verschillende televisieseries waaronder Flikken, Onderweg naar Morgen, Julia's Tango, Spangen, Rozengeur en WodkaLime en Costa. Verder presenteert Dieter iedere zaterdag en zondagochtend het radioprogramma Weekendje Troubleyn op radio Nostalgie in Belgie. Naast zijn theaterwerkzaamheden spreekt hij ook tekenfilms in waaronder Garfield 2 en Madagascar.

Les Misérables is nog tot en met 4 januari te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna is Les Misérables vanaf 17 januari voor enkele weken te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,