Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Winnares FZ Award 2008

Joke van der Ven uitgeroepen tot
`Dé Vrouwelijke Ondernemer 2008'

Leusden, 10 november 2008

Federatie Zakenvrouwen (FZ) heeft Joke van der Ven, directeur/eigenaar van Ars Bene La- borandi BV, uitgeroepen tot `Dé Vrouwelijke Ondernemer 2008'. De Groningse zakenvrouw zette in 2004 haar eerste bedrijf op: www.briefopbestelling.nl. Mensen kunnen via internet een sollicitatiebrief of cv bestellen, maar ook een liefdesbrief of rouwbrief. De brieven zijn maatwerk en worden speciaal voor de klant gemaakt. Bij Briefopbestelling werken 150 briefschrijvers, die bijna allemaal academisch geschoold zijn. Naast Briefopbestelling beschikt de organisatie nog over twee ­ eveneens virtuele ­ bedrij- ven. ItsMyTurn richt zich op outplacement via internet en ItsMyBusiness op het online on- dersteunen van startende ondernemers.
Inmiddels is Joke van der Ven ook in het buitenland (Duitsland, België, Engeland en Frank- rijk) actief. In 2009 gaat Briefopbestelling onder de naam LetteronDemand van start in China.

Juryrapport
De jaarlijkse FZ Award werd aan Joke van der Ven toegekend voor `de inspirerende be- trokkenheid' waarmee zij haar onderneming in een paar jaar heeft doen uitgroeien tot een internationaal vertakt bedrijf. Daarbij betrekt ze haar medewerkers nadrukkelijk in haar succes. Zin en zingeving zijn voor Van der Ven in haar bedrijf net zo belangrijk als in haar persoonlijk leven.

Met de Award `Dé Vrouwelijke Ondernemer' wordt een vrouwelijke ondernemer onder- scheiden die lef en originaliteit toont in haar ondernemerschap en haar bedrijf met visie en volharding tot een succesvolle onderneming heeft uitgebouwd. De Award, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, is een initiatief van de Fede- ratie Zakenvrouwen.
Met de toekenning van de FZ Award aan Joke van der Ven onderstreept de jury dat zij een voorbeeld is voor vrouwelijke ondernemers in Nederland.

Op een eervolle tweede en derde plaats eindigden de Rotterdamse zakenvrouwen Anke Slegtenhorst (Anke Beauty Centre BV) en Cemile Sezer (Sezer Consult BV).

Alle genomineerden zijn op grond van de navolgende criteria beoordeeld:
- zij is een zelfstandig onderneemster die voor eigen rekening en risico onderneemt;
- zij is meer dan drie jaar werkzaam in haar bedrijf;
- zij heeft haar bedrijf zelf opgezet;

- zij heeft een gezonde financiële positie;

- zij geeft blijk van durf, lef en innovatief vermogen;
- zij voert een duidelijk en transparant personeelsbeleid;
- zij draagt in haar bedrijfsvoering uit dat zij maatschappelijk betrokken is;
- zij heeft een expliciete korte- en langetermijnvisie en ­doelstellingen;
- zij draagt deze visie intern en extern uit naar personeel, klanten en doelgroepen.

Landelijk Service Bureau Postbus 382 3830 AK Leusden T. 033 ­ 432 0734 F. 033 ­ 434 1069

info@federatiezakenvrouwen.nl www.federatiezakenvrouwen.nl

Dit jaar werd de Award voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Rian van Velzen (Nature's choice) in 2005, Catherine van Heest (Care for Women) in 2006 en Heleen Valstar (Heleen Valstar bv) in 2007.

Namens de jury van `Dé Vrouwelijke Ondernemer 2008'

Antje Melissen,
juryvoorzitter

De jury voor de Award 2008 bestond uit:
Antje Melissen, voorzitter van de jury, bestuurslid SVE Heleen Valstar, winnaar FZ Award 2007, DGA Heleen Valstar BV Wim Ruijgrok, directeur Beleidsgroep Relatiebeheer en Dienstverlening VNO-NCW Carmen Breeveld, Zwarte Zakenvrouw van het Jaar 2003, CEO Teamcare BV Rahma el Mouden, Zwarte Zakenvrouw van het Jaar 1999, directeur MAS Dienstverleners BV Gert Kramer, directeur Beach House BV
Esther Raats, Zakenvrouw van het jaar 2006 en ex-CEO Bandridge Europe Henny van Egmond, oud-voorzitter UVON Zuid-Holland, voorzitter van de selectiecommissie

Over Federatie Zakenvrouwen
In Federatie Zakenvrouwen werken netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers in Neder- land samen. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat zij van deze krachtenbundeling kunnen profiteren en beter gehoord worden. De federatie beoogt vanuit haar doelstellingen een maatschappelijke en economische beweging in gang te zetten.
Onze visie: Het stimuleren van levenslange, economische zelfstandigheid van vrouwen. Onze missie: Door belangen te behartigen van ondernemende vrouwen en een spreekbuis te zijn in de politiek, het bedrijfsleven, de zorg, de maatschappij en de wetenschap streeft Federatie Zaken- vrouwen naar een verandering in het maatschappelijk denken ten aanzien van de arbeidsparticipa- tie van vrouwen.