Gemeente Rotterdam

Milieucontroleurs van Stadstoezicht hebben in de nacht van maandag op dinsdag 11 november een man aangehouden wegens illegaal dumpen van bedrijfsafval.

Aanhouding door Stadstoezicht voor illegaal dumpen bedrijfsafval

Milieucontroleurs van Stadstoezicht zagen in de nacht van maandag op dinsdag 11 november om 03.35 uur een man in Rotterdam-Overschie illegaal bedrijfsafval dumpen. Zij hebben de man gevolgd naar de Groothandelsmarkt Spaansepolder, daar konden zij hem aanhouden. De man is door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau hebben de medewerkers van Stadstoezicht proces verbaal opgemaakt tegen de overtreder.

Overschie
Omdat regelmatig wordt geconstateerd dat in Rotterdam-Overschie bedrijfsafval wordt gedumpt, hebben milieucontroleurs van Stadstoezicht opnieuw ' s nachts gepost. Regelematig worden mensen op heterdaad betrapt wegens het illegaal dumpen van bedrijfsafval.

Handhaving
Stadstoezicht heeft een belangrijke rol als het gaat om schoon, heel en veilig. De handhavers van Stadstoezicht hebben daarvoor een brede handhavingstaak, waaronder de controle op het illegaal storten of afvoeren van afval. Naast de controle op het onjuist aanbieden of het zomaar achterlaten van huisvuil op straat, zijn speciale milieucontroleurs belast met de handhaving van de milieuwetgeving. Zij letten onder andere speciaal op het illegaal dumpen van afval en gevaarlijke stoffen.