Paradiso Amsterdam

Persbericht, 21 oktober 2008
LIJST LIEFDE lanceert politieke liefdescampagne in Paradiso

Liefde in de Stad - het instituut voor liefdevolle omgang - presenteert LIJST LIEFDE. LIJST LIEFDE is een nieuwe politieke beweging in samenwerking met 27 Amsterdamse jongeren om meer liefde in de stad te brengen.

Op dinsdag 11 november 2008 wordt de beweging officieel gelanceerd tijdens een exclusieve launch party in Paradiso in Amsterdam. Verwacht een avond met films, muziek en performances en met informatie over alle activiteiten die LIJST LIEFDE in petto heeft.

Uitgangspunt van LIJST LIEFDE is de promotie van de liefde. LIJST LIEFDE organiseert hiertoe verschillende activiteiten, maakt zichzelf zichtbaar in de stad en doet onderzoek naar hoe je door het gebruik van politieke middelen de liefde in de stedelijke omgeving kunt bevorderen. Zo lanceert LIJST LIEFDE een website, een postercampagne, een onderwijsprogramma op VMBO-scholen en speciale liefdadigheidsacties. Ook kunnen bewoners van Amsterdam kleine veranderingen in de stad verwachten die een gevoel van liefde opwekken. ...................................................………………………………………………………………………………………

Lijst Liefde organiseert in het najaar van 2008 de volgende activiteiten:

Launch party in Paradiso
Op dinsdag 11 november 2008 wordt de nieuwe beweging officieel gelanceerd tijdens een exclusieve launch party in Paradiso in Amsterdam. Met performances, films en muziek. Kaarten voor deze launch party zijn te koop via Ticketservice. Aanvang 21.00 uur. Tickets kosten 7 euro (incl. daglidmaatschap Paradiso). De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een liefdevol doel.

Lijstliefde.nl
Lijst Liefde opent een nieuwe website www.lijstliefde.nl waarop bezoekers kunnen discussiëren over hoe de liefde in de stad kan worden bevorderd. Daarnaast kun je op deze website meer informatie vinden over de projecten van Lijst Liefde. Bezoekers van de website kunnen zich bovendien aanmelden als Lijst Liefde supporter.

Liefdadigheidsacties
Om alvast het goede voorbeeld te geven organiseert Lijst Liefde in aanloop naar de Launch party verschillende liefdadigheidsacties. Zo deelt de beweging gratis knuffels uit en bakt LIJST LIEFDE bijvoorbeeld liefdeskoekjes voor Amsterdammers.

En verder
Zal Lijst Liefde haar sporen nalaten; liefdesverklaringen in stoepkrijt voor de deur? Een liefdesbrief op de mat of een bootje in de gracht met een lief zinnetje op het zeil? Was getekend, Lijst Liefde! ...................................................……………………………………………………………………………………… Lijst Liefde is een project van Liefde in de Stad en Paradiso in samenwerking met het Barlaeus Gymnasium. Liefde in de Stad wil de liefde in de stad bevorderen. Het nodigt daartoe kunstenaars uit om hun creativiteit in te zetten ter bevordering van de liefde. Beeldend kunstenaars, maar ook marketingstrategen, schrijvers, muzikanten en wetenschappers zetten zich in om het instituut van voortschrijdend inzicht te voorzien. ...................................................……………………………………………………………………………………… Kijk voor meer info en beeldmateriaal op www.liefdeindestad.nl of www.lijstliefde.nl

Met vriendelijke groet (en liefs!),

Jeldau Kwikkel

Paradiso
Liefde in de Stad

Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
t: 020-626 87 90/06-143 622 48
f: 020-622 27 21
www.paradiso.nl
www.liefdeindestad.nl

ma t/m do aanwezig
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Paradiso
Liefde in de Stad

Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
t: 020-626 87 90
f: 020-622 27 21
www.paradiso.nl
www.liefdeindestad.nl

ma t/m do aanwezig