Ingezonden persbericht


RUST EN BEZINNING: HERBERG DE VERANDERING
Dinsdag 11 november, 22.55 uur, Nederland 2

Grote levensvragen; bijna ieder mens heeft ze wel. Maar hoe en wanneer neem je daar de tijd voor? De EO start dinsdag 11 november een nieuw tv-programma: Herberg de Verandering. In een herberg in het Franse hooggebergte, vlakbij een klooster, is Andries Knevel gastheer. Op deze ideale plaats voor bezinning helpt hij zijn gasten bij hun overdenkingen; door stilte, gebed en gesprekken. Samen met beelden van de prachtige omgeving maakt het dit programma tot een baken van rust.

De Herberg ligt in een Alpendal vlakbij Le Reposoir. Mobieltje, e-mail en televisie zijn hier vervangen door reusachtige bergen, een koele Alpenbries en een eeuwenoud klooster. De ideale plek om vragen aan God voor te leggen? Gast Christa Rosier probeert het en confronteert zichzelf met haar angst voor verlies. Ze verloor veel in haar leven. Neemt ze dat God kwalijk? Hoe zorgt God dan voor haar? Iets van haar worsteling verbeeldt zij ter plekke in een schilderij. En samen met Andries Knevel beklimt ze een van de toppen in de omgeving, op zoek naar antwoorden.

Herberg de Verandering sluit naadloos aan bij de rijke geschiedenis van het bekende EO-programma De Verandering. Waar in De Verandering nadruk lag op een levensveranderende Godservaring, brengt het nieuwe programma verhalen van mensen die zoeken naar antwoorden en inspiratie. Na Christa Rosier brengen onder andere Willem de Vink, Boele Ytsma, Bram Rebergen, Rien van den Berg en Jean Jacques Vuurmond een bezoek aan de Herberg.
---


---

Noot voor redactie,