Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

PERSBERICHT

FME verwacht woensdagmiddag duidelijkheid van Donner

Zoetermeer, 11 november 2008 - De Vereniging FME-CWM verwacht morgenmiddag duidelijkheid te krijgen van minister Donner over de werktijdverkorting. Gisteren kondigde het kabinet aan volgende week dinsdag met de werkgevers en vakbonden aan tafel te gaan, maar zo lang kan de technologische industrie niet wachten. FME wil dat haar lidbedrijven zo snel mogelijk de mogelijkheid krijgen om via werktijdverkorting de medewerkers in dienst te houden en hen ondertussen opleidingskansen te bieden.

De technologische industrie kampt met een structureel tekort aan vakbekwaam personeel. Veel bedrijven krijgen nog steeds het werk niet gedaan als gevolg van de vele opdrachten. Maar omdat vooral de automotive en de toeleveranciers momenteel hard worden geraakt door vraaguitval als gevolg van de kredietcrisis, wil de vereniging van ondernemers in de technologische industrie alles op alles zetten om het tijdelijk overtollige personeel voor de sector te behouden. Naast het pleidooi voor een snelle invoering van werktijdverkorting, heeft FME een meldpunt opgericht om het teveel en tekort aan personeel bij haar lidbedrijven te matchen. Ook problemen met kredietverlening door de banken worden via dit meldpunt in kaart gebracht.

Op het FME-jaarcongres in Nijkerk, morgenmiddag, zal minister Donner de ondernemers toespreken voordat hij later die dag zijn opwachting in de Tweede Kamer maakt. FME verwacht dan ook duidelijkheid van de minister en gaat er vanuit snel zaken te kunnen doen.

U bent van harte uitgenodigd voor het FME-jaarcongres op woensdag 12 november:

Wegen naar een goed functionerende arbeidsmarkt.

Hoe behoudt de industrie haar personeel in de kredietcrisis?

Het programma:

14.30 uur: Ontvangst bij Hart van Holland, Berencamperweg 12, Nijkerk 15.00 uur: Opening Jaarcongres door Jan Kamminga, voorzitter Vereniging FME-CWM

15.15 uur: Presentatie prof. dr. Andries de Grip: Mogelijke oplossingen voor het structurele tekort aan technici

15.30 uur: Voordracht minister Donner

15.45 uur: Debat ondernemers en minister Donner

16.25 uur: Jaarrede Jan Kamminga

16.45 uur: Muzikale afsluiting

Vanaf 17.00 uur zijn Jan Kamminga, Andries de Grip en ondernemers beschikbaar voor korte interviews

Voor meer informatie, om u aan te melden en/of voor het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Mascha Monasso, FME afdeling Communicatie, tel: 079 353 1183, mobiel: 06 21 80 31 70, e-mail: mmo@fme.nl.

----------


Ingezonden persbericht