KNHS


Regioportefeuillehouders Aangepast Sporten officieel van start 11 november 2008
aangepast sporten bijeenkomst

Een gezellig etentje vormde dinsdag 11 november het decor voor de startbijeenkomst van de onlangs aangestelde Regioportefeuillehouders Aangepast Sporten. Deze vrijwillige KNHS functionarissen gaan zich bezig houden met de integratie van de aangepaste sport in de reguliere sport.

Sinds 1 januari 2008 is de KNHS formeel verantwoordelijk voor een sportaanbod voor paardensporters met een beperking. De regioportefeuillehouders vormen het eerste aanspreekpunt voor alle zaken die met aangepaste paardensport te maken hebben. Zij beantwoorden vragen van leden, potentiële leden, ouders, verenigingen, organisatoren, maneges en instructeurs. Daarnaast coördineren de regioportefeuillehouders het wedstrijdaanbod voor paardensporters met een beperking. De wedstrijdrubrieken aangepast sporten zullen worden georganiseerd tijdens reguliere concoursen.

Voor het aangepast sporten geldt een indeling in drie regios: in het noorden (provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Flevoland) zijn Jacqueline de Jong en Janneke Reinders als regioportefeuillehouder benoemd, in de regio Midden (provincies Gelderland, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland) is dit Jaap Broers. Voor de regio Zuid (provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) is nog een vacature. Belangstellenden voor deze functie kunnen zich kenbaar maken door contact op te nemen met de KNHS Aandachtsfunctionaris Aangepast Sporten Jessica Venhorst ( j.venhorst@knhs.nl ). De contactgegevens van de regioportefeuillehouders zijn te vinden op de KNHS website. Zodra de vacature voor de regio Zuid is ingevuld, wordt dit eveneens vermeld op de website. Tot die tijd kan bij vragen contact opgenomen met één van de andere regioportefeuillehouders.

Op de foto; links: Irene Wannet, Jessica Venhorst en Jacqueline de Jong. Rechts: Theo de Vries, Jaap Broers en Janneke Reinders.