KPN NV

KPN Nieuws

KPN bereikt 90% landelijke dekking met HSDPA 7.2

Datum

13 november 2008

Nummer

095

Snelste mobiele datanetwerk van Nederland in anderhalve maand uitgerold

KPN heeft HSDPA 7.2 in anderhalve maand uitgerold waardoor het snelste mobiele netwerk van Nederland een landelijke dekking heeft van 90%. Klanten van KPN die gebruikmaken van 3.6 Mbit/s profiteren nu van de snelheidsverdubbeling naar 7.2 Mbit/s. Zakelijke laptopgebruikers e-mailen en internetten nog sneller, waar en wanneer ze willen. KPN streeft ernaar eind 2008 een landelijke dekking van 94% te realiseren.

Begin september kondigde KPN aan te beginnen met de uitrol van het snelste mobiele netwerk van Nederland. Met de realisatie hiervan maakt KPN het voor ondernemers mogelijk mobiel te werken met de snelheid van een vaste verbinding. De tijdwinst van mobiel werken kan oplopen tot dagelijks ruim drie uur, blijkt uit recent onderzoek onder ondernemers. Om optimaal te profiteren van de snelheidsverhoging, biedt KPN zijn klanten de 'Dongel': een Mobiel Internet Modem 802 met USB-aansluiting. Laptopgebruikers die bij KPN al een data-abonnement voor mobiel internet hebben, profiteren bij vrijwel alle abonnementen direct van de verdubbelde snelheid. De Mobiel Internet Kaart 810, 820 en 712 zijn namelijk ook geschikt voor het snelle netwerk.

Snelste mobiele netwerk

Louis Rustenhoven, Directeur Infrastructure Services van KPN, is blij met de snelle uitrol: 'We hebben de snelheid van ons mobiele datanetwerk in ruim een maand weten te verdubbelen. Nu we het snelste mobiele netwerk van Nederland hebben met 90% landelijke dekking, kunnen we ondernemers die mobiel werken nóg meer tijdwinst bieden'. Rustenhoven hoopt dat nog meer ondernemers gaan 'dongelen' en zo profiteren van de snelheidsverdubbeling van het mobiele netwerk van KPN. Deze snelheid is ook nog beter inzichtelijk: met een druk op de knop krijg je actuele grafieken met het dataverbruik en de snelheid van het netwerk per seconde.'

Mobiel werken voor ondernemers

KPN stimuleert het efficiënt en makkelijk onderweg werken bij ondernemers door heel Nederland. KPN ondersteunt dit ook door partner van Nederland Bereikbaar te zijn. Meer informatie over mobiel werken met de Dongel staat op kpn.com/dongel.