Gemeente Spijkenisse


Burgemeester en wethouders Spijkenisse geven gastlessen over respect

05 november 2008

In navolging van de twee succesvolle jaren 2006 en 2007, staat op donderdag 13 november opnieuw respect centraal tijdens de derde nationale Dag van Respect. Burgemeester Salet en vier wethouders van Spijkenisse gaan dan naar verschillende basisscholen om leerlingen uit groep 8 hun persoonlijk verhaal over respect te vertellen.

De bedoeling van de Dag van Respect is om bij jongeren het vermogen te ontwikkelen om met een respectvolle houding in het leven te staan. Een samenleving waarin iedereen openstaat voor de wereld om zich heen. Waarin mensen elkaar en hun omgeving respecteren. Elk jaar worden betrokken Nederlanders uitgenodigd om op de ochtend van de Dag van Respect hun persoonlijke verhaal over respect te vertellen. Dit jaar hebben zich landelijk bijna 600 gastsprekers aangemeld. De gastlessen worden niet alleen gegeven door gemeentebesturen of politici, maar ook door sporters, brandweerlieden of politieagenten.

In Spijkenisse geven burgemeester en wethouders vanaf 10.00 uur gastlessen voor groep 8 van de volgende basisscholen:
* Burgemeester Mirjam Salet: De Veenvlinder, Vlinderveen 221
* Wethouder Hanneke Hamerslag: De Nachtegaal, Eksterlaan 2
* Wethouder Jan-Willem Mijnans: Annie M.G. Schmidt, Lange Groeneweg 110

* Wethouder Christel Mourik: De Piramide, Lindenstraat 10
* Wethouder Gert-Jan 't Hart: De Toermalijn, Jagerskreek 65

Over de Dag van Respect
Stichting Dag van Respect is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld. Daarom startte hij een project waarin kinderen zelf actief met respect bezig zijn. Stichting Dag van Respect werd opgericht. Deze stichting stimuleert inmiddels het hele jaar door respect in de maatschappij.