Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dagelijks bestuur bezoekt Pendrecht

Op woensdag 5 november bezocht het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois de wijk Pendrecht.

Het was het vierde wijkbezoek van dit jaar. Eerder werden bezoeken gebracht aan Heijplaat, Tarwewijk en Oud-Charlois. Bij wijkbezoeken wordt ruim de tijd genomen om diverse projecten te bezoeken. Ook is er tijd om met bewoners van gedachten te wisselen.

In Pendrecht stond als eerste een bezoek aan The Mall op het programma, sinds kort gehuisvest op de Ossenisseweg 99. The Mall biedt s middags en s avonds een inloopmogelijkheid aan veelal Antilliaanse
- jongeren uit de wijk.

Kindercampus

Na uitleg van de jongerenwerker over een project voor jonge vaders en bezichtiging van de locatie, wandelde het dagelijks bestuur over een van de zogenaamde veilige schoollooproutes die in Pendrecht zijn uitgezet. Onderweg interviewde een jonge verslaggever portefeuillehouder Lionel Martijn voor een film over de kindercampus. De kindercampus Pendrecht is het resultaat van samenwerking tussen onder andere deelgemeente, gemeente, scholen, De Nieuwe Unie, Charlois Welzijn, Thuis op Straat en Pendrecht Zet Door. Het doel is om kinderen in de basisschoolleeftijd een uniek school- en activiteitenaanbod te bieden, waarbij school- en naschoolse activiteiten naadloos op elkaar aansluiten. Ook de eerder genoemde schoollooproutes zijn onderdeel van dit programma.

Op Plein 1953 bezocht het bestuur een winkel op Plein 1953 waar onlangs een ramkraak plaatsvond. Het dagelijks bestuur bekeek de situatie ter plekke en sprak met de eigenaar. Als laatste onderdeel van het bezoek werd de lunch gebruikt in restaurant de Zuiderkroon aan het Vlissingenplein waar ook een tiental dames van de Line Dance groep uit de Middelburgt aanschoven om met het dagelijks bestuur en aanwezige ambtenaren van gedachten te wisselen. Restaurant de Zuiderkroon serveert uitstekende maaltijden voor vriendelijke prijzen. Iedereen is er welkom voor koffie, lunch of diner.

Wijkbezoeken in 2009

Het volgende wijkbezoek is in januari aan de wijken Carnisse en Zuidplein. In maart staat de wijk Zuidwijk op het programma.

Woont of werkt u in een van deze wijken en wilt u dat het dagelijks bestuur bij u langskomt, dan kunt u dit melden bij onze afdeling communicatie. Zo mogelijk wordt u, uw groep of project dan opgenomen in het programma.

Telefoon: 410 7 411. Email: jb.schuurman@charlois.rotterdam.nl