Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Succesvolle koppeling streekproducten en kunstenaars

Haarlem, 13 november 2008 - Vijf kunstenaars werken aan verpakkiings-ontwerpen voor streekproducten van MIJNBOER, een organisatie die lokale en verse producten uit Noord-Holland direct naar de stad brengt. Created in Noord-Holland selecteerde op verzoek van MIJNBOER kunstenaars die de verpakking van streekproducten zo kunnen vormgeven dat stedelingen zich voor de producten interesseren.

De producten van MIJNBOER zijn te koop bij MARQT, een vernieuwend winkelconcept in Amsterdam en Haarlem waar lokale en pure streekproducenten verkocht worden. De kunstenaars leveren met hun ontwerpen een verrassende bijdrage aan de beeldvorming en identiteitsontwikkeling voor gezonde en verantwoorde streekproducten.

Samen met MIJNBOER en adviseur Peter Hardewijn selecteerde Created in Noord-Holland de ontwerpers Eibert Draisma en Annekatrien van Meegen, Seroj de Graaf, Jeltje van Houten, Jeroen Bisscheroux en Frederik Molenschot. De ontwerpers en kunstenaars hebben uitgebreide portefeuilles waarin opdrachten voor kleine opdrachtgevers maar ook voor multinationals staan naast vrij werk. Het werk bevindt zich op de snijvlakken van beeldende kunst, vormgeving en architectuur. De schetsontwerpen zijn binnenkort tijdens presentaties en/of exposities te zien. Meer informatie over MIJNBOER is te vinden op www.createdinnoordholland.nl of www.mijnboer.nl.

Created in Noord-Holland
Created in Noord-Holland (onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland) brengt ondernemers, creatieve professionals en wetenschappers bij elkaar om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor bedrijfsvraagstukken over onder andere het productassortiment, de bedrijfsomgeving en bedrijfscultuur.




Ingezonden persbericht