Waterschap Rivierenland

Nieuwe sloot in Arnhem-Zuid aangelegd

Waterschap Rivierenland heeft in de Arnhemse wijk De Laar een nieuwe sloot aangelegd. De watergang is nodig om regenwater af te voeren naar de Linge. Op deze manier wordt wateroverlast voorkomen en houden inwoners van de wijk ook bij hevige buien, droge voeten. De werkzaamheden zijn deze maand afgerond.

De sloot ligt in de groenstrook langs het Ravensteinpad, kruist de Eindhovensingel en het weggetje De Laar en mondt uit in de sloot Laarsche Pijp. Zowel tijdens de planfase als gedurende de uitvoering is er veelvuldig contact geweest met de gemeente Arnhem en omwonenden. Samen met hen heeft het waterschap ervoor gezorgd dat de sloot op een veilige manier in de woonomgeving past. De sloot is bovendien zo ingericht dat er een gunstig leefklimaat voor planten en dieren bestaat. Dat ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het zorgt ook voor een betere waterkwaliteit. Komende zaterdag wordt het afronden van de werkzaamheden gevierd met de gemeente en omwonenden.

Meer ruimte voor water

In het hele rivierengebied creëert het waterschap meer ruimte voor water. Dat is nodig om goed voorbereid te zijn op hevige buien, waarbij in korte tijd veel regen valt. Het aanleggen van nieuwe sloten of vijvers is een van de maatregelen om meer ruimte voor water te krijgen. Een tweede maatregel is het breder maken van bestaande sloten. Ook dat gebeurt op diverse plekken in het rivierengebied.