Gemeente Gouda


Vrijwilligerspenning voor medewerksters van jubilerende maaltijdvoorziening in wijkcentrum De Buurtstee (12-11-2008)

Op woensdag 12 november ontvingen mevrouw Fia Ringelberg en Riet Agten de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Marion Suijker. Zij kregen deze penning vanwege hun bijzondere inzet voor een maaltijdvoorziening voor alleenstaande senioren.

Mevrouw Ringelberg en mevrouw Agten koken beiden sinds de oprichting van de maaltijdvoorziening in 1982 een paar keer per maand voor een groep van 25 tot 30 alleenstaande senioren in de wijk Bloemendaal en Plaswijck. Naast het koken verzorgen zij ook de inkoop. Dit doen zij zeer kostenbewust. Om een gezonde maaltijd voor 3 euro te kunnen blijven voorschotelen wordt er nogal wat afgereisd om gebruik te maken van de aanbiedingen van de verschillende supermarkten. Mevrouw Agten doet ook de financiële administratie van de groep en Mevrouw Ringelberg is naast de maaltijdvoorziening ook vrijwilligster bij de kindervakantieweek van Wijkcentrum de Buurtstee. Op 12 november viert wijkcentrum De Buurtstee het 25-jarig jubileum van de maaltijdvoorziening.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.


---