Gemeente Lisse

Ondernemers geven Lisse een 7

Kanaalstraat

Lisse is de op een na MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland (MKB staat voor midden- en kleinbedrijf). Dat werd maandag 10 november bekendgemaakt op het jaarlijkse MKB-congres. Van elke provincie werd de top 3 bekendgemaakt. Lisse vond alleen de gemeente Bergambacht voor zich van de in totaal 77 gemeenten in Zuid-Holland.

Wethouder Bas Brekelmans is vanzelfsprekend blij met het resultaat. Het betekent dat alle inspanningen om in Lisse een aantrekkelijk ondernemersklimaat te creëren hun vruchten afwerpen. De in 2007 aangestelde bedrijfscontactfunctionaris heeft zich de afgelopen anderhalf jaar ingezet voor de ondernemers. Zij was niet alleen contactpunt voor al hun vragen maar heeft er mede voor gezorgd dat Lisse nu een ondernemersfonds heeft.

Ondernemers geven Lisse een 7

Lisse heeft van haar eigen ondernemers het gemiddelde rapportcijfer 7,0 gekregen. Hiermee heeft Lisse de 16e plaats behaald in de landelijke ranglijst. En zoals gezegd de 2e plaats van alle gemeenten in Zuid-Holland. In het onderzoeksrapport is onder andere te lezen dat Lisse het hoogst scoort op veiligheid en het laagst op de gemeentelijke lasten.

Over het onderzoek

Het onderzoek richtte zich op vier pijlers:

1. Tevredenheid van de ondernemers in de gemeente (35%)
2. Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente (15%)
3. Communicatie en beleid met betrekking tot het MKB (27%)
4. Gemeentelijke lasten (23%)

De wegingsfactor van de resultaten staat er in procenten achter.

Laatst gewijzigd op: 11-11-2008 18:04