Philips

Persinformatie

13 november 2008

Amerikaanse zorgaanbieders kiezen philips als beste leverancier

Eindhoven, Nederland - Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag aangekondigd in Noord-Amerika te zijn gekozen als beste leverancier in de categorie cardiovasculaire interventionele radiologie systemen voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten. Het is de uitkomst van een studie onder zorgaanbieders door het onafhankelijke onderzoeksbureau KLAS dat heeft gekeken naar de prestaties van leveranciers van medische oplossingen. Philips behaalde de eerste plaats met zijn Allura Xper FD20, een systeem waarmee patiënten in één enkele procedure kunnen worden behandeld aan zowel het hart als aan vaataandoeningen.

Philips' toonaangevende positie in interventionele cardiologie en interventionele radiologie kan worden toegeschreven aan het ontwikkelen van oplossingen die artsen in staat stellen in een en dezelfde opstelling zowel interventionele cardiologieonderzoeken als interventionele radiologieonderzoeken uit te voeren.

Patiënten ondergaan diagnostische en therapeutische procedures welke, afhankelijk van de aard van de behandelde aandoening, over het algemeen katheterisatieprocedures of specials procedures worden genoemd. Vaak hebben patiënten met een cardiovasculaire aandoening ook een vaataandoening buiten het hart. Het behandelen van patiënten in één enkele procedure en artsen de mogelijkheid geven te controleren op meerdere aandoeningen, is de belangrijkste functie van het meervoudig inzetbare cardiovasculaire röntgenlab Allura Xper FD20.

Bert van Meurs, senior vice president Cardiovascular X-ray voor Philips Healthcare, geeft aan dat het Philips-team bevoorrecht is met de ontvangst van deze eer. "Als je door KLAS wordt erkend als de belangrijkste speler in gemengde interventionele cardiovasculaire toepassingen, is dat een belangrijk succes voor het Philips-team. Het is een bevestiging van onze betrokkenheid bij onze klanten om de medische zorg te vereenvoudigen en ons te concentreren op de patiënt, met name als 100 procent van onze klanten zegt dat men de volgende keer weer bij Philips zou kopen. Ook het feit dat onze systemen het geringste tijdsverlies ten gevolge van onderhoud nodig hebben, en daarmee de laagste service kosten voor het ziekenhuis bieden, spreekt voor onze reputatie als marktleider op het gebied van interventionele cardiovasculaire systemen."

De studie van KLAS concentreerde zich op leveranciers die meervoudig inzetbare cardiovasculaire röntgenapparatuur op de markt brengen. Om in aanmerking te komen moet een product zijn ontworpen voor gebruik in het cathlab én voor interventionele radiologie. Systemen die alleen in het cathlab kunnen worden gebruikt en zuivere angiografiesystemen (systemen enkel voor bloedvatenonderzoek) maakten geen deel uit van de studie. Alle drie de leveranciers in het hoofdgedeelte van dit onderzoek - GE, Philips en Siemens - beschikken over gegevens van ten minste vijftien gevalideerde, unieke organisaties van zorgaanbieders.

Ga voor meer informatie over de studie Cardiovascular/Interventional radiology X-ray 2008 naar www.KLASresearch.com/CVXRAY.

Hier aangehaalde publicaties van KLAS worden met toestemming van de houder van het auteursrecht heruitgegeven.


Philips