Pijnacker-Nootdorp


datum 6 november 2008

Burgemeester verzorgt gastles op basisschool De Bonte Tol in Pijnacker

Burgemeester F.H. Buddenberg verzorgt donderdag 13 november, de Dag van Respect, van 10.30 tot 11.30 uur een gastles aan de kinderen van groep 7a van openbare basisschool De Bonte Tol, Gantellaan 25 in Pijnacker.

Dag van Respect
Op 13 november 2008 is het de Dag van Respect. Honderden bekende Nederlanders staan die dag voor de klas in de groepen 7 en 8 van de basisschool. De Dag van Respect is in 2006 voor het eerst georganiseerd. Meer dan 120 bekende Nederlanders, onder wie premier Balkenende, gaven toen ruim 150 gastlessen aan kinderen op de basisschool. De actualiteit van culturele diversiteit en milieu, vereist volgens de landelijke organisatoren een niet aflatende aandacht voor het gedrag van alle inwoners in Nederland. Het is belangrijk om kinderen en jongeren te betrekken. Met respect wordt bedoeld de acceptatie van diversiteit en aandacht voor de leefomgeving.

Duurzaam
Dit kan betrekking hebben op religie, opvoeding, cultuur, natuur, dieren of water. Respect benadrukt bovendien de gelijkwaardigheid tussen mensen, óndanks of juist dánkzij de verschillen. Respect is een onderdeel van onszelf, van de manier waarop we in het dagelijkse leven staan en met anderen. Omdat het onderwijs de basis vormt van onze samenleving, richt men zich tot de scholieren. Het is de bedoeling om kinderen, en daarmee ook hun ouders, bewust te maken van het feit dat je zelf je gedrag bepaalt tegenover anderen en het milieu en dat een respectvolle houding leuk en noodzakelijk is voor jezelf en een prettige en duurzame samenleving voor iedereen. Op deze derde Dag van Respect zal burgemeester Buddenberg van 10.30 -11.30 een gastles geven aan de kinderen van groep 7a van de Bonte Tol in Tolhek, Pijnacker.