Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - maandag 10 november 2008

Wethouders en raadsleden geven les over respect

Donderdag 13 november is de Dag van Respect. Tijdens deze dag wordt op ruim duizend basisscholen in Nederland speciaal aandacht besteed aan respect voor elkaar, voor natuur en milieu en voor de samenleving. Wethouders en raadsleden uit Amersfoort werken hier graag aan mee door het geven van gastlessen.

"Zelf doe ik al voor het derde achtereenvolgende jaar mee", zegt wethouder van Onderwijs en Integratie Gerda Eerdmans. "Het is prettig om te merken dat steeds meer collega bestuurders in Amersfoort zich publiekelijk verbinden aan dit initiatief. Zelf zie ik er naar uit om samen met leerlingen uit onze stad het gesprek aan te gaan over respect."

De Stichting Dag van Respect wil bij jongeren een respectvolle houding teweeg brengen. Niet alleen op die ene dag, maar op elke dag van het jaar. De stichting heeft hiervoor samen met kinderen een lespakket ontwikkeld. Het doel van deze lessen is om kinderen uit te leggen wat respect betekent. Wat is respect? Hoe kun je respect geven aan iemand en wat is daar nu eigenlijk zo fijn aan? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen. Door kinderen persoonlijk te benaderen en dus ook een persoonlijk verhaal te vertellen over respect begrijpen kinderen wat dit begrip inhoudt.

Wethouder Eerdmans gaat zelf het gesprek over respect aan met leerlingen van de Mulock Houwerschool. Ook de wethouders Boeve, Hekman, Van Daalen en Kruyt en de raadsleden Van Muilekom, Van Hensbergen en De Crom geven een gastles op een school. Zij zijn in goed gezelschap, want ook premier Balkenende, ministers, staatssecretarissen, kamerleden, bekende sporters, televisiepersoonlijkheden en andere prominenten geven tijdens de Dag van Respect gastlessen.

Noot voor de redactie,