Port of Rotterdam

Fotomoment: Wereldopinieleiders naar ECT

11-11-2008

Donderdagochtend 13 november ontvangt Jan Westerhout, directeur van containerstuwadoorsbedrijf ECT, de Club van Madrid op het Delta schiereiland, de grootste containerterminal van Europa. De Club van Madrid bestaat uit 70 voormalige staatshoofden en regeringsleiders met als doel het versterken van de wereldwijde democratie. Het gezelschap krijgt voorlichting over REVIT. Dit is een traject waarbij werkzoekende, ongeschoolde Rotterdamse jongeren de mogelijkheid krijgen via een 'leer - werktraject' in te stromen in de havensector.

De ontvangst duurt van 9 tot 10 uur. Geïnteresseerden kunnen zich bij Tie Schellekens (zie onder) vóór woensdag 12 november opgeven en moeten donderdag 13 november om 08.30 uur aanwezig zijn bij de entree van de terminal, havennummer 8200.

Revit
Het doel van Revit is om een groep ongeschoolde werkzoekende jongeren te 'leren werken' en een reguliere beroepsopleiding te geven op het niveau van assistent operationeel medewerker op- en overslag/logistiek. De deelnemende bedrijven zoals ECT spelen een belangrijke rol in het programma. Zij hebben 'hun' leerlingen geselecteerd, de werkplekken ter beschikking gesteld en de leerlingen intensief begeleid. Bij de ECT zijn veel jongeren actief die zich bezighouden met sjorren, het vastzetten van lading (zie foto). Inmiddels hebben 150 leerlingen met goed gevolg Revit afgerond. In januari begint de tiende klas aan een nieuwe studie.

Club van Madrid
Van 12 tot en met 14 november 2008 organiseert Rotterdam, in samenwerking met Club de Madrid, de conferentie 'Global Forum on Leadership for Shared Societies: building a world safe for difference'. Leden van de Club van Madrid roepen wereldleiders op met elkaar te discussiëren over sociale cohesie, integratie en diversiteit. De conferentie wordt gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Het Shared Societies-project is een twee jaar durend initiatief van de Club van Madrid. De eerste Forumbijeenkomst wordt gehouden in Rotterdam. Onder de leden bevinden zich gevestigde namen als Mary Robinson (Ierland), Ricardo Lagos (Chili), Wim Kok (Nederland), Seyed Mohammad Khatami (Iran), Bill Clinton en de Surinaamse president Ronald Venetiaan. Het is op dit moment nog niet zeker welke leden deelnemen aan het bezoek aan de ECT.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.