Ingezonden persbericht

Wolter & Dros vaker geselecteerd voor datacentra van grote banken

Amersfoort, 13 november - In december 2008 levert Wolter & Dros de eerste fase op van het datacentrum van een van Nederlands grootste banken. Het datacentrum is een onderdeel van het centrale computercentrum dat het hart vormt van alle IT-operaties van deze bank in Europa. Wolter & Dros maakt als werktuigbouwkundig installateur deel uit van het bouwteam en is medeverantwoordelijk voor het ontwerp en de engineering.

Het aantal datacentra in Nederland stijgt fors. Met het toenemende bank- en betalingsverkeer via internet of de mobiele telefoon neemt ook de vraag naar hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie toe. Banken, verzekeraars maar ook de belastingdienst moeten de persoonsgegevens beveiligen tegen inbraak en tegelijkertijd garanderen dat iedereen altijd, overal, snel en veilig zijn zaken kan regelen. Om die garanties te kunnen geven, worden veel datacentra nu dubbel uitgevoerd. Zo bouwt Wolter & Dros op dit moment ook mee aan het omvangrijke Twincenter van een andere grote bank in Nederland. Het zijn twee identieke datacentra die elkaar volledig kunnen vervangen. Ook de bouw van het KPN Cybercenter in Oude Meer is van start gegaan. Sinds de bouw van het ICT-hotel Global Switch in Amsterdam in 2000 is voor Wolter & Dros de opmars van het aantal datacentra en het werk dat die met zich meebrengen niet meer te stuiten.

Industriële aanpak slaat aan
De geavanceerde hightech datacentra zijn verantwoordelijk voor bedrijfskritische processen. Wolter & Dros hanteert daarom, anders dan gebruikelijk bij utiliteitsprojecten, een industriële werkwijze met stringente voorschriften en procedures en strikte normen. Dit garandeert dat bij renovatie het datacentrum gewoon kan blijven doordraaien. Hierbij wordt gewerkt volgens de richtlijn Tier 3. Die garandeert 24 uur per dag en 365 dagen per jaar 100% betrouwbaarheid op onder andere de koeling en daarmee op de beschikbaarheid van het internet.

Rol Wolter & Dros
Wolter & Dros is in staat zeer sobere ontwerpen te vertalen naar uitvoerbare en werkende oplossingen. Als creatieve en innovatieve partner ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert zij technische installaties. Wolter & Dros maakt onderdeel uit van het vastgoed-, bouw- en techniekconcern TBI. Ook in TBI-verband worden complete ICT-projecten bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigkundig gecoördineerd uitgevoerd.