Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Voorzieningen voor honden goed gebruikt

11 november 2008

Deze zomer zijn de 560 geregistreerde hondenbezitters in Oud-West door middel van een enquête gevraagd hun mening te geven over de hondenvoorzieningen in het stadsdeel. In totaal heeft het stadsdeel 65 enquêtes retour ontvangen, dat is een respons van 12%.

Op één na geven alle respondenten aan te weten dat hondenbezitters de poep van hun hond altijd moeten opruimen, behalve bij hondenuitlaatstroken. Zes van de tien respondenten maken wel eens gebruik van de uitlaatstroken en vinden het zeer goed dat er hondenuitlaatstroken zijn. Het merendeel geeft aan dagelijks gebruik te maken van de uitlaatstroken. Vier van de tien beoordelen de locaties van de uitlaatstroken positief. En een derde van de respondenten beoordeelt de mate waarin de uitlaatstroken worden schoongemaakt als (zeer) goed.

Op twee na vinden alle respondenten het goed dat er poepzakjesautomaten zijn. Negen van de tien maken wel eens gebruik van de poepzakjesautomaten en geven aan wel eens een lege automaat te treffen. Dat de poepzakjes ook gratis bij de publieksservice op het stadsdeelkantoor zijn op te halen is onbekend: geen van de respondenten maakt daar gebruik van, vier van de tien wisten ook niet dat dat kon.

Het volledige overzicht van de resultaten van het onderzoek naar de hondenvoorzieningen kunt u in de rechter kolom downloaden.