Winnaar liedjes wedstrijd 'Dao kump Maria' presenteert nieuwe CD


Duo X-Elle kan en wil niet stil blijven zitten en vernieuwend bezig blijven

MAASTRICHT, 20081113 -- Het carnavalsseizoen is officieel van start. Op zondag 23 november presenteren de volslanke dames van Duo X-Elle hun eerste vastelaovends album `Kom en gaank mèt'. Voor Dorrie en Marie-Ange van Duo X-Elle is dit alweer hun derde cd. De cd-presentatie vindt plaats in Grand Cafe `Au Mouton Blanc' aan de Kersenmarkt in Maastricht, aanvang 16.00 uur. Zoals u dat van deze gezellige dames gewend bent, is de toegang helemaal gratis.

Duo X-Elle wordt tijdens de lancering van hun vastelaovends cd vergezeld door diverse collega-artiesten zoals o.a. Roy & Jan, De Radlers met Patrick van de Weijer, Marleen en Herremenieke "Sjöt in ".

Nieuwe CD
De nieuwe CD telt 13 zeer gevarieerde nummers. Naast het inmiddels overbekende nummer `Dao kump Maria' worden de fans getrakteerd op een mix van bekende en nieuwe klanken.
Er zijn verschillende schrijvers aan de slag gegaan voor deze nieuwe CD, zoals Guus Steinen, Jo Deusings, Gilbert Peters, Susanne Faulhaber, Leo en Dorrie Satijn. De CD kost geheel in de carnavalssfeer ¤ 11,00.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe cd is nu al te reserveren via de webshop op www.duox-elle.nl.
Na de cd-presentatie is het nieuwe album verkrijgbaar bij de betere cd-zaken en
'Flowers & More' aan het Kerkplein in Wolder Uiteraard is de nieuwe CD ook
verkrijgbaar tijdens de CD-presentatie.

Achtergrond
De dames van Duo X-Elle hebben hun strepen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend. Beide zongen in diverse zang- en toneelverenigingen. In oktober 2004 presenteerden zij hun eerste cd `Dik veur mekaar'. Uit de reeks optredens die hierna volgende was het hoogtepunt het optreden in het programma PaPaul van Paul de Leeuw. In oktober 2006 volgde de tweede CD `Puun miech `ns'. De dames stonden in 2004, 2006 en 2007 in de finale van het Limburgs Vastelaoves Leedsjekonkoer LVK. In 2007 vierden de dames van Duo X-Elle hun eerste lustrum. Afgelopen jaar wonnen Marie-Ange en Dorrie met het nummer `Dao kump Maria' het Mestreechs Leedsjes Konkours (MVK). Na deze overwinning werd de vraag naar een nieuwe (carnavals) CD steeds groter. Samen met Marlstone zijn de dames daarom gekomen tot dit nieuwe album dat op 23 november wordt gepresenteerd.





Ingezonden persbericht