Warchild


Best of Friends For War Child op tv!
Best Friends for War Child!
Marco Borsato, Ali B, Acda & De Munnik, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en vele anderen laten zich horen! Een spectaculair programma voor een belangrijk doel: hulp aan oorlogskinderen. Kijk op donderdagavond 13 november om 20.30 uur, Nederland 3, naar een bijzondere uitzending waarin vele artiesten zich op hun manier inzetten voor War Child.

In deze speciale uitzending neemt Marco Borsato je mee naar de beste en meest bijzondere momenten. Met humor, indrukwekkende verhalen en geweldige optredens. Kortom: Best Friends for War Child!

Meer informatie
Nog iedere dag worden miljoenen kinderen geconfronteerd met oorlog. Er zijn zelfs 250.000 kinderen die worden ingezet als soldaat. War Child vindt dat kinderen geen soldaat mogen zijn. Met de uitzending Best Friends for War Child, die geheel gesponsord is, vragen wij aandacht voor alle kinderen die op dit moment in oorlog opgroeien en onze hulp hard nodig hebben.

Marco Borsato: `Heel bijzonder was mijn ontmoeting met Jacky in Oeganda. Zij werd als vijftienjarig meisje ontvoerd door de rebellen. Na haar terugkeer besloot Jackie besloot om bij War Child te gaan werken, en andere kinderen te helpen. In deze uitzending staat ze trots naast mij om aan jullie haar verhaal te vertellen'.

Guus Meeuwis: 'Het is een bijzondere uitzending omdat iedereen iets anders laat zien dan hij normaal laat zien. En daar verheug ik me op. Ik ben benieuwd naar het programma, heb express nog niet gekeken. Ik doe een Elvis stuk "In the Ghetto" met alleen een vleugel dus dat is op zich wel bijzonder. En dat is spannend zat want ik zing nooit Engels'.