Herstel kameraanbod in Groningen na bereiken dieptepunt


GRONINGEN, 20081113 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijzen van kamers in Groningen over het afgelopen jaar genomen blijven stijgen. Het kameraanbod bereikte afgelopen maand september een dieptepunt in het jaar 2008. Echter in de maand oktober 2008 is er sprake van een herstel. De student is bereid steeds meer (66 euro) te betalen voor een kamer die gemiddeld 334 euro kost.

Huurprijs kamers Groningen stijgt met 8,4 procent
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Groningen is wederom gestegen (8,4 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De huurprijs van kamers in Groningen is zelfs iets harder gestegen dan het landelijk gemiddelde (7,7 procent). De gemiddelde huurprijs in Groningen bereikt hiermee - over het afgelopen jaar gezien - ook een recordbedrag (334 euro).



Aanbod kamers stijgt met 24,2 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers is in de maand oktober flink gestegen met 24,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en komt uit op 569 kamers. De aanhoudende daling in nieuw aangeboden kamers sinds juni 2008 bereikt hiermee in de maand oktober 2008 een keerpunt.



Vierkante meter prijzen verschillen niet veel
De vierkante meter prijzen zijn slechts 1 procent gedaald in de maand oktober ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Terwijl er duidelijk grotere kamers worden aangeboden deze maand. Het aantal vierkante meters is namelijk gestegen met 9,7 procent ten opzichte van vorig jaar en komt uit op 19,16m2.

Gewenste huurprijs 400 euro
De maximale huurprijs die kamerzoekenden dit jaar over hebben voor een nieuwe kamer in Groningen is wederom gestegen ten opzichte van de gewenste huurprijs in dezelfde periode vorig jaar én de voorgaande maanden dit jaar. De gewenste huurprijs ligt nog steeds (66 euro) boven de gemiddelde huurprijs (334 euro).

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/11/13/Kamermarkt+Groningen+Oktober+2008.aspx. Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.