Waterschap Regge en Dinkel


IJs, pinguïns en klunen in het centrum van Almelo

Bij het waterschap denkt u niet direct aan pinguïns, klunen of een smeltend ijsblok. Maar vanaf 18 oktober wel. Van 9.30 uur tot 17.00 uur wordt de Koornmarkt in Almelo omgetoverd in een winterlandschap waarin zelfs pinguïns, een smeltend ijsblok en Koek & Zopie niet ontbreken. Passanten mogen raden hoe lang het duurt voordat het grote ijsblok helemaal gesmolten is en maken hiermee kans op een ballonvaart. Iedereen die op dat moment in de stad is, kan bovendien deelnemen aan een heuse kluunwedstrijd. Deelnemers die op Friese doorlopers over het parcours gaan, krijgen gratis een muts en warme chocolademelk. Kluners maken tevens kans op leuke prijzen.

De kluunwedstrijd wordt gehouden in het kader van de waterschapsverkiezingen die in november plaatsvinden. Met het klunen wil Waterschap Regge en Dinkel het belang van het waterschapswerk aangeven.Door te stemmen oefent u invloed uit op het beleid en keuzes van het waterschapsbestuur over water bij u in de buurt. Maar ook bijvoorbeeld over hoe we in de toekomst moeten omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering.

Vanaf 13 november ontvangen kiesgerechtigden een stembiljet in huis. Tot en met 25 november kan er gestemd worden.

Over de waterschapsverkiezingen
Het waterschap gaat over het water bij u in de buurt. Het zorgt voor kaders, een goede afvoer van het regenwater en voldoende en schoon water in onze sloten en plassen. Ook in de stad. Bovendien zuiveren de rioolwaterzuiveringen 24 uur per dag het afvalwater uit douche, toilet enzovoort. Daarbij moeten voortdurend keuzes worden gemaakt. Maken we natuurherstel mogelijk in ons gebied, of geven we voorrang aan de landbouw? En waar geven we ruimte aan de rivier, nu het water steeds vaker hoog staat? Keuzes die direct van invloed zijn op ons dagelijks leven.

De verkiezingen voor het waterschapsbestuur worden dit jaar in heel Nederland gehouden van 13 tot en met 25 november. Laat weten hoe u er over denkt, en stem! Stemgerechtigden kunnen stemmen op de kandidaten aan wie zij het maken van die keuzes willen overlaten. Wie betaalt, bepaalt. De inwoners van het gebied betalen belasting. Door de verkiezingen kunnen zij invloed uitoefenen op de besteding van het belastinggeld.