Ingezonden persbericht


Infodag van het Korps Mariniers

Op 14 november vindt er in Doorn een Infodag van het Korps Mariniers plaats. We nodigen u graag uit om op hierbij aanwezig te zijn. Wat veel mensen niet weten, is dat het Korps Mariniers ook carrière mogelijkheden biedt voor VWO-ers, HBO-ers en WO-ers. Dan kun je dus als hogeropgeleide werken op niveau en ondertussen de hele wereld zien.

Een net afgestudeerde Officier der Mariniers ontvangt u graag op 14 november om u alles te vertellen over de opleiding tot officier. Bijvoorbeeld over de mogelijkheid voor HBO-ers en WO-ers om aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) een verkorte officiersopleiding te volgen. Of de mogelijkheid voor VWO-ers om op bachelor niveau te studeren. U kunt ook meer horen over het werken en leven bij het Korps Mariniers met alle bijkomende uitdagingen en verantwoordelijkheden. Een Officier der Mariniers kan op zijn 23e al leidinggeven en is dan verantwoordelijk voor het aansturen van een peloton met dertig mariniers in binnen- en buitenland, op oefeningen en tijdens uitzendingen.

Van een Officier der Mariniers wordt veel verlangd. Niet alleen zijn een goede fysieke en mentale gesteldheid van belang. Je moet je ook goed in kunnen leven, samen kunnen werken en snel kunnen schakelen. Als je kiest voor een functie bij het Korps, dan kies je ervoor om tot het uiterste te gaan. Maar je kiest ook voor kameraadschap en vrienden maken voor het leven. Het Korps biedt een ruig en uitdagend werkterrein: van ijskoude gebieden rond de poolcirkel tot de verstikkende jungle van Martinique.

Wilt u als redacteur meer horen over de kwaliteiten waarover je moet beschikken om Officier der Mariniers te kunnen worden? Kom langs op 14 november en informeer uw lezers over de mogelijkheden voor hogeropgeleiden bij de marine! Natuurlijk kunt u ook het reguliere voorlichtingsprogramma meemaken en er is natuurlijk altijd een marinier bereid om u op verzoek nog even te 'drillen' terwijl u de stormbaan neemt of een schietoefening doet.

We zien u graag op 14 november. U kunt u aanmelden via onderstaand mailadres en heeft u nog vragen, belt u mij dan gerust!