Gemeente Bergambacht


Ondernemersklimaat Bergambacht beste van Zuid-Holland
---

Bergambacht, 13 november 2008

Bergambacht heeft het beste ondernemersklimaat voor het midden- en klein bedrijf van de provincie Zuid-Holland (77 gemeenten). Dit werd maandag bekendgemaakt op het jaarlijkse MKB-congres in Den Haag. Het komende jaar mag onze gemeente de titel MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid Holland voeren. Dit is de uitkomst van een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en de Kamers van Koophandel. Het is de eerste keer dat een dergelijk onderzoek werd gehouden.

In totaal hebben bijna 16.000 ondernemers (gemiddeld 35 per gemeente) gereageerd op vragen over vier onderwerpen: het lokale ondernemersklimaat (regelgeving, lokale belastingen, ondernemersvriendelijkheid e.d.), communicatie en beleid, het imago van gemeenten (waar anders dan in de eigen gemeente zouden zij zich juist wel en juist niet willen vestigen) en over de hoogte van de gemeentelijke lasten. Bij het laatste onderdeel is ook het OZB-tarief betrokken.

prijsuitreiking MKB-prijs

Voorzitter van MKB-Nederland, de heer L. Hermans feliciteert burgemeester A. van Erk met de eerste plaats. Rechts de heer W. Rodenburg, bestuurslid van de Winkelhof.

Ondernemers geven Bergambacht een 7,3 als rapportcijfer voor het ondernemersklimaat. Hiermee scoorde onze gemeente het hoogste van alle 77 gemeenten in Zuid-Holland. Gemiddeld werden de gemeenten in Zuid-Holland gewaardeerd met een 6,3.

Burgemeester A. van Erk: "Een geweldige eer natuurlijk om deze prijs in de wacht te slepen. We proberen ons als ondernemende gemeente op te stellen en dat is blijkbaar prima gelukt. Hoe je dat doet? Van buiten naar binnen denken en je verplaatsen in de huid van de ondernemer. We gaan nu zeker niet op onze lauweren rusten, want ik weet dat het bedrijfsleven nog veel wil in Bergambacht en dat gaan we zo goed mogelijk faciliteren."

Winkeliers stellen, bij monde van de heer W. Rodenburg, dat zij bijzonder trots zijn op de titel. Wij ervaren de samenwerking met de gemeente als uitstekend. Na de verkiezing van beste winkelcentrum van de regio is dit opnieuw een bevestiging dat we goed bezig zijn.

Ook de secretaris van de Ondernemerskring Bergambacht, de heer W. v. d. Mark is trots op het behaalde resultaat. Onze complimenten aan het adres van het college voor hun inzet voor de ondernemers. De dynamiek straalt ervan af. Deze prijs kan nog meer ondernemers aansporen zich in Bergambacht te
vestigen.


---