Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Investeren in professionalisering van de jeugdzorgwerkers

PvdA: Academie voor de Jeugdzorg in Noord-Holland

De PvdA wil dat wordt onderzocht of het mogelijk is dat er een Academie voor de Jeugdzorg wordt opgericht in Noord-Holland. Op die manier moet de professionalisering van de jeugdzorgwerkers worden vergroot en de kwaliteit van de jeugdzorg worden verbeterd. De PvdA zal hierover maandag 17 november een motie indienen in Provinciale Staten.

Maandag 17 november bespreken Provinciale Staten van Noord-Holland het Beleidskader Jeugdzorg 2009-2012. De PvdA zal hierbij aandacht vragen voor professionalisering van de sector. Op dit moment bestaat er nog geen school die specifiek opleidt voor de jeugdzorg. De afgelopen tijd pleitten steeds meer kenners voor de oprichting van een Academie voor de Jeugdzorg om zo de jeugdzorgwerkers beter op te leiden. Onlangs hield Herman Geerdink, directeur van jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep, hier nog een pleidooi voor in de media.

PvdA-statenlid Songül Akkaya: "Onze kinderen verdienen de beste zorg die er mogelijk is. De kwaliteit van de jeugdzorg moet daarom verder verbeterd worden. Dat begint al bij de opleiding. Omdat een specifieke opleiding voor de jeugdzorg ontbreekt steken jeugdzorginstellingen veel geld in bij- en nascholing. Dat geld kan wat de PvdA betreft beter besteed worden aan de oprichting van een Academie voor de Jeugdzorg".

De motie vraagt het College van Gedeputeerde Staten om in samenwerking met de brancheorganisaties en opleidingen in Noord-Holland een verkenning te doen naar de mogelijkheden tot een Academie voor de Jeugdzorg. Binnen een half jaar zou hierover gerapporteerd moeten worden aan Provinciale Staten.


*** EINDE PERSBERICHT ***