Gemeente Voorschoten

huishoudelijke hulp

Zes aanbieders van huishoudelijke hulp

shutterstock handenopelkaar Met zes aanbieders van thuiszorg heeft de gemeente Voorschoten afspraken voor volgend jaar gemaakt. Hierbij staat voorop dat de klant goede kwaliteit huishoudelijke hulp blijft ontvangen tegen een aanvaardbare prijs.

Vanaf 1 januari 2009 bieden de volgende instellingen in Voorschoten hun diensten aan: Stichting Zorggroep Florence, Stichting ActiVite, Evean Zuid-Holland BV, Nedzorg, Stichting Amstering/OsiraGroep BV en Zorgorganisatie Zorg-Vuldig BV. Volgens de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is het de taak van de gemeente om hulp te bieden bij het huishouden.

De contracten met de huidige zorgaanbieders eindigen op 31 december 2008. Onlangs is een nieuwe aanbesteding geweest, die door de gemeenten in de Leidse regio gezamenlijk is opgepakt. Deze procedure is nu ook in Voorschoten afgerond. De gemeente sluit binnenkort het raamcontract af met de genoemde zes thuiszorginstellingen. Inwoners die recht hebben op extra handen in de huishouding krijgen deze hulp van medewerkers van één van de zes aanbieders. Bij de selectie wordt de persoonlijke voorkeur van de klant meegewogen. De meeste cliënten die op dit moment huishoudelijke hulp krijgen, kunnen hun zorgaanbieder houden. Binnenkort stuurt de gemeente Voorschoten alle thuiszorgcliënten een brief met meer informatie.
* 19 november 2008