Gemeente Lopik

Behandeling stedenbouwkundig plan Lopik-centrum uitgesteld

Tijdens de raadsvergadering van 18 november 2008 maakten enkele belanghebbenden gebruik van het recht tot inspreken. Daaruit bleek een verschil van inzicht tussen belanghebbenden en de gemeente over onder andere de locatie van de parkeerplaatsen en het aantal. Daarom besloot de raad de behandeling van het stedenbouwkundige plan voor het herontwikkelen van Lopik-centrum uit te stellen naar een latere raadsvergadering.

De gemeente zal in de komende weken met de belanghebbenden in gesprek gaan over de verschillen van inzicht. De belangrijkste gesprekspunten zijn de plaats van de ingang van de supermarkt en het aantal parkeerplaatsen in relatie tot de positie van de ingang.

Daarnaast wordt in overleg met Woningbouwvereniging Lopik bekeken hoe de vereniging groepswonen voor ouderen meer zekerheid kan worden geboden.

Het bureau Goudappel-Coffeng zal een rapport uitbrengen over de verkeerscirculatie, de locatie van de parkeerplaatsen en het aantal parkeerplaatsen. Zodra dit rapport gereed is, zal een bijeenkomst met de klankbordgroep worden belegd. In de klankbordgroep moet dan de afweging worden gemaakt welk voorstel aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.
Naar verwachting zal de raad in januari 2009 een voorstel ontvangen waarin de verkeerscirculatie, de locatie van de parkeerplaatsen en het aantal parkeerplaatsen alsmede de ingang van de supermarkt duidelijk zijn.